Звезда освојила Супер Куп Србије!

Одбојкаши Црвене звезде трећи пут у историји освојили Супер Куп Србије, након што су победили у Београду Раднички из Крагујевца са 3:2 (25:21, 25:23, 21:25, 21:25 и 15:7).

Црвена звезда је трећи пут у историји подигла пехар намењен освајачу Супер Купа Србије и остала је једини освајач тог трофеја. У финалном сусрету у дворани „Шумице" црвено-бели су победом против Радничког одбранили први од три освојена трофеја прошле сезоне. 

У изузетно узбудљивом мечу одлука је пала тек у петом сету. Црвена звезда се и поред бољег старта и вођства Радничког од 5:1, боље снашла у првом сету.

Имали су гости предност само до 8:6, али је уследила серија од пет поена домаћих, последњи асом Буцуљевића (11:8). Уз грешку Угљеше Илића, потом блокове Петковића и  Околића Београђани су стигли и до „плус шест" (16:10).

Раднички је имао снаге да запрети и приђе на два поена заостатка (20:18), али је тада реаговао тајм-аутом Душко Николић. Звезда је са два поена Петковића (напад и блок) вратио сигурност свом тиму (22:18), који је нешто касније добио први сет - 25:21.  Велика борба водила се у другом периоду, а благу предност у завршници имали су домаћи (23:21).

Чинило се да ће Раднички можда и стићи до изједначења, после грешке Петковића (23:22), али је одмах потом две сет лопте свом тиму донео Копривица. Прву је анулирао Угљеша Илић, али је другу искористио управоКопривица - 25:23. 

У трећем периоду доминација Радничког. Звезда готово да није имала никакав учинак средњака, а то су гости напокон успевали да искористе. Већ приликом вођства Крагујевчана од 12:8 Николић је затражио тајм-аут, али му то није много помогло.

Нешто касније екипа Дејана Матића водила је и са 17:11, а Звезда је само успела да запрети при крају овог сета (23:21). Ипак, наредна два поена припала су гостујућем тиму, који је остао у мечу - 25:21.

И не само то, Раднички је био одличан и у наредном периоду. И поред чињенице да је Звезда повела са великих 6:1, да је нешто касније имала 9:5, па и 10:8. Ипак, извукли су тада Крагујевчани последње атоме снаге, па су блоком Радише Стевановића и уз два сјајна поена Угљеше Илића преокренули (13:12).

У наставку сета ривали су били у егалу све до 17:17, али је потом Раднички опет ухватио ритам. Две везане грешке Звезде вратиле су „плус три" Крагујевчанима (20:17), који су недуго потом стигли до три везане сет лопте за изједначење.

Искористили су већ прву блоком Благојевића - 25:21. Црвена звезда је далеко боље почела одлучујући сет и повела са 4:1. Затражио је Матић тајм-аут, али је потом домаћин везао још два поена и испоставило се већ тада „преломио" меч (6:1).

До краја меча Раднички није имао снаге за нови повратак, па су црвено-бели лако одржали вођство и освојили трећи Супер Куп Србије у историји - 15:7. Црвена звезда је до сада једини, троструки победник Супер Купа Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару