Читај ми!

Дерби, 40 година касније

Женске одбојкашке екипе Партизана и Црвене звезде састаће се у премијерном Супер купу Србије, што ће бити први дерби одбојкашица после више од 40 година. Меч између Партизана и Црвене звезде игра се сутра од 18.00 у хали Шумице у Београду. Улаз је бесплатан. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Партизан је крајем јуна поново, после 40 година, оформио женску одбојкашку секцију, а тренер црно-белих одбојкашица Дарко Закоч казао је да ће његова екипа дати све од себе да освоји трофеј у Супер купу. Црвено-бели се надају наставку низа трофеја, важе за фаворита, међутим, у дербију је све могуће.

"Екипе су јако приближне, има ту још ствари које треба да се ураде. То су младе екипе, које гаје леп стил одбојке и надам се да ће то бити добар меч. Ми ћемо покушати да неке грешке исправимо, да одиграмо што квалитетније и да направимо увертиру за освајање тог трофеја који нам је веома значајан", рекао је Закоч.

"То је историјски меч, први дерби после 40 година, први Супер куп за одбојкашице", казао је Закоч на конференцији за новинаре на којој је потписан уговор о наставку сарадње између Компаније Винер штедише осигурање, Одбојкашког савеза Србије и Удружења одбојкашких клубова првих лига.

"То је врло значајна утакмица, јер се боримо за први трофеј у сезони. Таква утакмица је изазов", рекао је Звездин тренер Ратко Павичевић. Он је невео да у новој сезони очекује, пре свега, добре игре и добру атмосферу у екипи.

"Жеље су увек највише резултати тако да ћемо и ове сезоне покушати да тако буде. Ниједа сезона није лака, поготову што има много кадровских промена, али то се дешава сваке сезоне, тако да се надам да ћемо и ове године играти добро и да ћемо направити резултат који желимо", рекао је Павичевић.

Поред Супер купа за одбојкашице, одиграће се и Супер куп у конкуренцији одбојкаша у којем ће играти Црвена звезда и Раднички из Крагујевца. Тај меч је на програму у четвртак, 17. октобра.

На конференцији за новинаре данас је потписан и уговор о наставку сарадње између Компаније Винер штедише осигурање, ОСС и Удружења одбојкашких клубова првих лига.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару