Атанасијевић: Част је играти за Србију!

Играње за државни тим представља велику част, рекао Александар Атанасијевић, најбољи поентер Европског првенста у одбојци. Овај пут нисмо могли више од бронзане медаље, али се надам да ћемо у будућности долазити са сјајнијим медаљама.

Званично најбољи поентер одбојкашког првенства Европе, репрезентативац Србије Александар Атанасијевић, гостујући у Дневнику, рекао је да је њему и саиграчима велика част играње за национални тим.

"Међу одбојкашима никад није било проблема када је у питању наступ за репрезентацију, није се догодило да се неко не одазове позиву селектора. За све нас играње за државни тим представља велику част, као што је и раније представљало великанима овог спорта, браћи Владимиру и Николи Грбићу, Андрији Герићу, Ивану Миљковићу и осталима", изјавио је Атанасијевић.

Млади одбојкаш је истакао да освајање бронзане медаље на минулом шампионату у Данској и Пољској представља велики успех, без обзира што је тим Србије отишао на такмичење као владајући шампион.

"Ми нисмо били у кругу фаворита, јер имамо много младих играча. Тешко је без искуства отићи на велико такмичење, али сматрам да смо се показали у лепом светлу и ипак стигли до трофеја. Пласман у полуфинале био је примарни циљ у веома јакој конкуренцији, жао нам је што медаља није сјајнија, али учинићемо све да у будућности то буде", поручио је 22-годишњи Атанасијевић.

Он је додао да му прија награда за најбољег поентера континенталног првенства, али је нагласио да заслуге у великој мери припадају саиграчима и стручном штабу.

"Свакако је част добити индивидуално признање на великом такмичењу. Међутим, то је много више заслуга саиграча и чланова стручног штаба. Атмосфера у нашој репрезентацији је сјајна, ми смо као велика породица, имали смо мотив више и зато смо успели. Трудим се да допринесем екипи, а сигурно је да ће цео тим у будућности све учинити да освоји још много медаља", закључио је Атанасијевић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару