Читај ми!

Бронзана медаља за српске одбојкаше

Одбојкаши Србије освојили су бронзану медаљу на Европском првенству. Савладана је Бугарска са 3:0 (25:22, 32:30, 27:25). После велике борбе наши одбојкаши успели су да реше меч у три сета. У финалу првенства састају се Русија и Италија.

Одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Данској и Пољској, пошто је у Копенхагену савладала Бугарску са 3:0. Најефикаснији у српском тиму био је Александар Атанасијевић са 20 поена, Никола Ковачевић имао је 17, а Марко Подрашчанин, Милош Никић и Срећко Лисинац постигли су по седам поена.

На почетку дуела Бугари су створили благу предност, али је Србија потом преокренула и од средине тог дела водила. После вођства од 21:18 Бугари су ипак успели да стигну и изједначе на 22:22, али актуелни европски шампиони су успели да поведу у сетовима.

Други сет почео је слично као и први, вођством Бугара. Србија је у неизвесној завршници, у којој се играло поен за поен, била концентрисанија и повела са 2:0 уз одличну игру коректора Александра Атанасијевића.

Србија је водила почетком трећег сета, али је Бугарска серијом 7:1 преокренула и повела. Србија је ипак стигла предност Бугарске и искористила четврту меч лопту за 27:25 и убедљивих 3:0 у сетовима.

Председник Србије Томислав Николић честитао је одбојкашкој репрезентацији Србије освојену бронзану медаљу на првенству Европе у Данској истичући да се на радост и понос свих, Србија навикава на победе.

"Бронзаном медаљом на Европском првенству учинили сте своју земљу поносном и потврдили да таленат младих играча и изванредан рад искусног селектора и стручног тима доносе врхунске резултате. Од својих славних претходника наследили сте медаље, успехе и витешко срце које брани боје Србије. Том наслеђу данас сте додали бронзану медаљу'', навео је Николић у честитки и додао:

"На радост и понос свих нас, Србија се навикава на победе".

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је одбојкашима Србије на освајању бронзане медаље на Првенству Европе у Данској и Пољској.

"Честитам вам на одличном успеху и освајању бронзе на Првенству Европе, то јест на десетој јубиларној медаљи на шампионатима Европе. Показали сте још једном како се игра за земљу и национални тим. Десетом медаљом показали сте да српска одбојка и даље доминира на европској сцени", написао је Удовичић у честитки најбољим одбојкашима Србије. 

Колаковић: Направили смо чудо

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да су његови изабраници "направили чудо" освојивши бронзану медаљу на Европском првенству у Данској и Пољској.

"У групи смо још знали да нас очекује тежак пут до завршнице турнира у Копенхагену и знали смо да ћемо, уколико дођемо до Копенхагена, морати да направимо чудо, а мислим да смо данас то учинили. Бугари су словили за фаворите у овом мечу и поносан сам на своје играче што су играли тако добро и што су освојили медаљу", рекао је Колаковић.

Најефикаснији играч утакмице српски коректор Александар Атанасијевић рекао је да селекција Србије направила огроман успех на континенталном првенству.

"Ово је заиста огроман успех за ову нову младу репрезентацију. Поносан сам што смо дали све од себе данас и што смо успели да се уздигнемо из јучерашњег пораза од Русије. Бронзана медаља ће сијати златним сјајем", рекао је Атанасијевић.

Српски одбојкаш Никола Ковачевић рекао је да жали што селекција Србије није одбранила златну медаљу са претходног Првенства Европе, али да су у репрезентацији сви срећни због освајања бронзаног одличја.

"Нажалост нисмо успели да одрбанимо злато, као што сам веровао, али смо остварили наш циљ, пласиравши се у полуфинале. Сигуран сам да ова медаља доноси срећу свима, као и нама у репрезентацији", рекао је Ковачевић.

Ток меча:

16.43 - Крај, Србија добија и трећи сет, 27:25. Искоришћена је четврта меч лопта за коначан тријумф над Бугарима. Бронза иде у Србију.

16.40 - Ипак изједначење, потом наши освајају и трећу меч лопту

16.39 - Србија - Бугарска 24:23, тајм-аут Србија.

16.38 - Две меч лопте за Србију 24:22.

16.36 - Србија стиже до преокрета са три везана поена и поново води 22:21. Тајм-аут Бугарска. 

16.34 - Финиш трећег сета. Бугари воде са 20:18. Тајм-аут Србија.  

16.32 - Бугари настављају серију, освајају још један поен на свој сервис. Наши коначно успевају да прекину серију противника, потом стижу до изједначења 17:17. 

16.28 - Други технички тајм-аут. Бугари успевају серијом од 6:1 да преокрену резултат и сада они воде са 16:15.

16.20 - Први технички тајм-аут у трећем сету. Србија има предност од од три поена предности 8:5. 

16.17 - Одличан старт наших одбојкаша у трећем сету, 5:2. Тајм-аут Бугарска.

16.10 - Неизвесзан финиш другог сета. Србија пропушта укупно шест сет лопти, Бугаска две. Наши одбојкаши ипак успевају да искористе седму сет лопту и добију други сет са 32:30. Србија води са 2:0.

16.04 - Наставља се неизвесност, нако што су наши пропустили три сет лопте, Бугари освајају своју прву. Тајм-аут Србија.

16.02 - Бугари успевају да изједначе 24:24. Тајм-аут Србија. 

16.00 - Србија има две сет лопте. Тајм-аут за Бугарску.

15.54 - Финиш првог сета. Србија има поен предности 20:19.

15.48 - Други технички тајм-аут. Србија има два поена предности 16:14.

15.47 - Србија прелази у вођство у другом сету, 14:13. Противник тајм-аутом прекида серују наше екипе.  

15.37 - На првом техничком тајм-ауту Бугари воде са 8:6. 

15.28 - Србија долази до две везане сет лопте. Користи прву и добија први сет резултатом 25:22.

15.25 - Сада Бугари везују два поена. Колаковић одмах регује тајм-аутом.

15.25 - Наши појачавају и сада имају три поена предности у финишу сета, 21:18. Бугари принуђени да новим тајм-аутом прекину серију нашег тима.

15.19 - На другом техничком тајм-ауту Србија води са 16:15. 

15.17 - Наши одбојкаши успевају да се повежу и заиграју агресивиније. Стижу предност Бугара, изједначење 14:14. Бугари покушавају тајм-аутом да прекину нашу серију, неуспешно. Србија води са 15:14. 

15.09 - Први технички тајм-аут Бугари воде са 8:5. Наши одбојкаши направили неколико грешака што притивник користи и стиче предност до прве паузе.

15.02 - Почео је меч. 

17.59 - Након иттонирања химни очекујемо почетак меча за бронзану медаљу између Србије и Бугарске.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару