Читај ми!

Колаковић: Руси су фаворити, али ...

Пред нама је одбојкашки спектакл, борба између Србије и Русије. Улог финале Европског првенства. Селектор Србије улогу фаворита препушта противнику. Ипак напомиње да наша екипа има квалитет и да можемо до финала. Полуфинале је на програму у суботу од 15.00 часова. У другом полуфиналу играју Италија и Бугарска.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је Русија "апсолутни фаворит" у полуфиналу Европског првенства, као и да би било "прворазредно изненађење" да његови изабраници изборе пласман у финале.

"Обожавамо овакве утакмице са Русијом, када играмо на испадање. Не бисмо били овде да не поседујемо квалитет, у дуелу с њима све је могуће. Они су олимпијски шампиони и освајачи Светске лиге, али и ми, еуфоријом и превазилажењем својих могућности, имамо шансе у том дуелу", казао је Колаковић.

Србија је у среду увече у данском граду Орхусу у четвртфиналу славила против Белгије са 3:1, док је Русија у пољском Гдањску истим резултатом тријумфовала над Француском. Колаковић је казао да између селекција Србије и Русије нема непознаница, као и да верује да ће његови играчи у дуел ући растерећени.

"Русе познајемо веома добро, као и они нашу селекцију, па верујем да између нас нема тајни. Морамо се, свакако, добро припремити за тај дуел, као и да покушамо да се навикнемо на терен где ће се играти полуфинале", рекао је Колаковић.

"Пласманом у полуфинале остварили смо циљ и више не осећамо ту врсту притиска. Задовољни смо што смо у самој завршници такмичења и надам се да ћемо за ова два дана одмора добити нову енергију, као и да ћемо бити слободнији у неким стварима у игри", додао је Колаковић, селектор актуелног шампиона Европе.

У полуфиналу ЕП, репрезентативци Србије ће се у суботу, у Копенхагену од 15.00 на стадиону Паркен, састати са Русијом, али постоји могућност да термин буде промењен. У другом полуфиналу Европског првенства састаће се Италија и Бугарска.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару