Читај ми!

Србија у осмини финала

Србија - Финска 3:0 (крај). Након лошег старта - пораз од Словеније и тешка победа над Холандијом тек после преокрета, одбојкаши Србије убедљиво су савладали Финску са 3:0 (25:20, 25:23, 25:15) и обезбедили пласман у осмину финала на Првенству у Данској и Пољској. У уторак од 20 сати против домаћина, Данске.

Одбојкашка репрезентација Србије изборила је пласман у осмину финала Европског првенства у Данској и Пољској, пошто је у мечу 3. кола Ц групе победила Финску са 3:0 (25:20, 25:23, 25:15).

Српским одбојкашима је био довољан и бод, односно минималан пораз од Финске да би прошли у наредну рунду такмичења, док им је тријумф донео друго место у групи.

Противник изабраника Игора Колаковића у осмини финала биће селекција Данске, која је заузела треће место у групи А, а тај меч на програму је у уторак, 24. септембра, од 20 сати у Архусу.

Директан пласман у четвртфинале из групе Ц изборила је Финска, друга је Србија, трећа Холандија, која је раније данас победила Словенију са 3:0 (19:25, 25:19, 25:22, 25:23).

У утакмици у којој су морали да освоји два сета да би се пласирали у осмину финала, одбојкаши Србије су показали да су на старту шампионата против Словеније имали лош дан и да су ипак спремни да бране титулу освојену пре две године.

Финска је претходна два меча, против Холандије и Словеније, лако и убедљиво добила, али јој репрезентативци Србије нису дали ни најмању шансу да оствари и трећи успех. Свесни да би свака грешка могла скупо да их кошта, изабраници Игора Колаковића у меч су ушли максимално концентрисано и ни у једном тренутку нису дозвољавали Финцима да преузму иницијативу.

Фантастичну партију данас је приказао Никола Ковачевић, који је имао невероватан постотак од 93 одсто реализованих напада, односно од 15 покушаја само једном није освојио поен.

Наш најефикаснији играч, коректор Александар Атанасијевић, није имао свој дан, јер је реализовао само седам од 18 напада, због čега је Колаковић у трећем сету у игру увео Сашу Старовића, који је девет пута напао и освојио седам поена.

Мањих проблема репрезентација Србије је имала само у завршници другог сета, када је после вођства од 20:17 дозволила Финцима да се врате и изједначе на 23:23, али су последња два поена ипак припала нашем тиму и избегнута је игра на разлику.

Селектор репрезентације Игор Колакович био је задовољан реакцијом његовог тима после лоших игара на старту Европског првенства.

"Утакмица је имала велики значај за нас и драго ми је што смо дошли до важне победе. Два сета су нас водила даље, а победа на другу позицију. Постојао је притисак, међутим на њега смо реаговали адекватно. Очигледно да смо у прва два меча били притиснути због обавезе европског првака и упорно покушавам да скинем тај терет са ове екипе", рекао је Колаковић после меча. Он је додао да не познаје Данску наредног противника Србије на шампионату.

"Данска не долази из традиционалне одбојкашке земље, не припадају европском, а камоли светском врху. Међутим резултати које су постигли у групи говоре да их морамо озбиљно схватити. Очекујем пуну дворану и верујем да такав амбијент може да мотивише ове момке. Поштујемо домаћина и амбијент у којем чемо играти. Морамо да дамо све од себе како би прошли ту препреку", рекао је Колаковић.

Србија: Ковачевић 16, Ивовић 5, Петрић 2, Петковић, Јововић, 2, Никић 4, Рашић 2, Атанасијевић 8, Старовић 7, Подрашчанин 4, Росић, Лисинац 7. 
Финска: Тервапорти 4, Еско, Керминен, Силтала 7, Сепанен 3, Рајала, Кунари, Мико Оиванен 1, Шумов 3, Мати Оиванен 7, Лехтонен 1. 

Овако је текао меч:

19.20 - Крај меча и победа "Орлова". Одбојкаши Србије убедљиво су добили и трећи сет резултатом 25:15 и обезбедили пласман у осмину финала. 

18.55 - Наши одбојкаши су добили и други сет разултатом 25:23. 

18.25 - Репрезентативци Србије освајају први сет (25:20). 

18.01 - Почео је последњи меч који ће Србија одиграти у групи на овогодишњем Европском првенству. Изабраници Игора Колаковића играју против врло добре Финске.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару