Читај ми!

Одбојкаши, ипак, убрали лале

Одбојкаши стигли до победе из другог покушаја. Србија је савладала Холандију са 3:2 по сетовима (19:25, 18:25, 25:15, 25:17, 15:12). Иако су губили са 2:0 наши одбојкаши успе успели да направе преокрет. Наредни ривал је селекција Финске, меч се игра сутра од 18.00 часова. Директан пренос меча из Хернинга у Данској пратите на нашем Првом програму.

Одбојкашка репрезентација Србије забележила је прву победу на Европском
првенству, пошто је у данском Хернингу победила селекцију Холандије са 3:2 (19:25, 18:25, 25:15, 25:17, 15:12). Србија је губила са 2:0 у сетовима, али је успела да много бољом игром у наставку преокрене резултат и дође до прве победе на Шампионату Европе.

Најбољи у екипи Србије били су Александар Атанасијевић са 22 поена, док се код Холанђана највише истакао Нилс Клапвијк са 13 поена. Прва два сета изабраници Игора Колаковића одиграли су веома слабо и били су и игри практично само до првог техничког тајм-аута.

После много грешака из сервиса и слабе игре у пољу Србије, Холандија је освајала поене у серијама и тако дошла до предности од 2:0 у сетовима - 25:19 и 25:18.

Тек у трећем сету су актуелни прваци Европе заиграли како се то од њих очекује - заиграли су брже, пожртвованије у пољу, боље су блокирали и нападали. Стекли су предност на самом почетку сета, повели су са 7:4, потом је било и 13:7, а до краја сета српски одбојкаши су само повећавали ту предност и на крају сасвим заслужено и освојили тај сет са убедљивих 25:15.
У истом ритму је Србија почела и четврти сет. На првом техничком тајм-ауту одбојкаши Србије су водили са 8:4 и до краја сета нису испуштали предност. После ас поена Марка Ивовића, Србија је освојила четврти сет резултатом 25:17 и обезбедила тај-брејк.

На старту тај-брејка играло се поен за поен, али је Србија после добрих сервиса Марка Подрашчанина и три везана блока повела са 9:5. Холанђани су се приближили на поен заостатка у самом финишу (13:12), али је то све што су успели да ураде, па је тако Србија искористила прву меч лопту и тријумфовала са 15:12 и са 3:2 у сетовима.

Србија сутра од 18.00 игра меч трећег кола Групе Ц против Финске.

Ток меча:

16.54 - Поново је на сервису Петрић, лош пријем Холанђана доводи до грешке коректора који шаље лопту у аут. Крај. Србија је добила пети сет са 15:12. 

16.53 - Фантастичан сервис Петрића. Судија прво признаје поен за нашу селекцију, али након консултација са помоћним судијом поништава своју одлуку.  Нови сервис за наше одбојкаше.

16.52 - Две меч лопте за Србију

16.50 - Холанђани освајају поен из сервиса, нови тајм-аут за Србију 13:12.

16.49 - Србија блоком долази до наредног поена, иако су противници имали контру, 12:9.

16.48 - Холанђани везују два поена. Колаковић је принуђен да тражи тајм-аут.

16.47 - У финиш сета Србија улази са четири поена предности 11:7.

16.44 - Почетак петог сета донео је игру поен за поен све до резултат 5:5. Тада наши успевају да повежу два поена. Холанђани покушавају тајм-аутом да прекину нашу серију. Безуспешно, наши освајају још један поен, 8:5, технички тајм-аут. 

16.36 - Одлична игра наших одбојкаша резултирала је убедљивом предношћу у четвртом сету. Потом су рутински привели сет крају и изборили пети сет - 25:17. 

16.10 - Сјајна игра српских одбојкаша у трећем сету, па "орлови" тај део игре добијају са 25:15. Пробудила се нада да Србија ипак може до победе против Холандије после преокрета. 

15.46 - Србија је изгубила и други сет, и то још лакше него први (25:18). Пораз од Холанђана готово па је известан уз овакву игру српских одбојкаша. 

15.20 - Србија наставља са лошим играма на Европском првенству, Холандија брзо добија први сет резултатом 25:19. 

15.01 - Почео је први меч другог кола групе Ц на Европском првенству за одбојкаше. Србија игра против Холандије, и једноставно мора да победи. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару