Терзић: Жал за медаљом!

Одбојкашице Србије и њихов селектор Зоран Терзић сложни у утисцима са Европског првенства - жао им је што нису освојили медаљу. Министар омладине и спорта Вања Удовичић нада се да ће одбојкашице освајање четвртог места претворити у мотив за наредна такмичења.

Селектор Зоран Терзић рекао је данас да женска одбојкашка репрезентација Србије жали што није освојила медаљу на Европском првенству, али је истакао да се пласман међу четири најбоља тима не може сматрати неуспехом. Одбојкашице Србије су такмичење на јуче завршеном Европском првенству у Немачкој и Швајцарској заузеле четврто место.

"Циљ је био да уђемо у полуфинале, после добре игре у групи и четвртфиналу надали смо се медаљи. Изгледа да је превелики број утакмица узео данак, одиграли смо 11 мечева за 17 дана и видело се да су девојке уморне. Постоји жал за медаљом, али с друге стране, улазак међу четири најбоље екипе у Европи не може се сматрати неуспехом", рекао је Терзић на конференцији за новинаре на аеродрому Никола Тесла.

Селектор је захвалио репрезентативкама за добар рад и понашање, и изразио наду да ће екипа у наредном периоду бити "права као и до сада".

Капитен Србије Маја Огењеновић сложила се да четврто место није неуспех.

"У овом тренутку жал за медаљом је превелика, јер смо на такмичење отишле као актуелне европске шампионке. Очекивале смо да ћемо успети да забележимо приближно сличан успех као пре две године. Иако је конкуренција на ЕП била оспоравана, све екипе које су играле у полуфиналу су то и заслужиле", рекла је она.

"Остаје нам да анализирамо шта смо урадиле лоше, а шта је могло боље и да за две године покушамо да направимо успех из 2011. године", додала је она.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да се нада да ће одбојкашице освајање четвртог места претворити у мотив за наредна такмичења.

"Тешко је када се екипе или појединац врате са такмичења освојивши четврто место. Донекле знам какав је то осећај, то сам пре месец дана прошао. Али, касније ћете схватити да то није неуспех, иако су лична очекивања била много већа", рекао је Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару