Терзић: Нисмо имали шансе

Рускиње нам нису дале ни грам шансе за победу, каже селектор Зоран Терзић. Одиграле су савршен меч, само су оне биле на терену, сматра Јелена Николић. Сада напад на бронзу, поручује Маја Огњеновић.

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић сматра да Русија његовом тиму није дала "ни грам шансе" у полуфиналу Европског првенства.

"Нису нам дали ни грам шансе, осим у првом сету. После тога су доминирали у свим елементима игре. Мислим да је разлог томе наша игра у првом сету, у који смо ушли са дозом опреза и чекали да противникик направи грешку, за разлику од прошлог меча", рекао је Терзић.

Србија је данас изгубила од Русије а 3:0, тако да ће се српске одбојкашице у суботу борити за бронзану медаљу са пораженим из дуела Немачка - Белгија.

"Надам се да ће девојке заборавити овај меч што пре. Сутра нас чека борба за медаљу. Биће велики успех ако је освојимо и ја се надам да ће девојке бити праве на сутрашњој утакмици", рекао је Терзић.

Капитен Јелена Николић је, као и остале одбојкашице, говорила пре меча да добро познаје ривала и да ће Србија бити фаворит ако буде играла како уме, али је на крају признала да је Русија изненадила све.

"Нисмо ни помишљали да Русија може овако да одигра. Познајемо их, али никада нисмо видели да су овако одиграли. Само су оне постојале на терену, буквално им је све полазило за руком... Шта да се ради. Као што смо ми против Италије одиграле савршено, тако су и оне данас", рекла је Николићева. 

Она каже да екипи неће бити тешко да се опорави до борбе за бронзу.

"Желимо да се вратимо са бронзом. Лако је опоравити се и вратити се, играмо за бронзану медаљу на Европском првенству, што је велика ствар", рекла је Николићева. 

Маја Огњеновић је истакла да је екипи стало да освоји медаљу, макар она била и бронзана.

"Остаје нам да признамо да су Рускиње данас биле боље. Медаља на ЕП много значи, било којим сјајем да сјаји и ја се надам да ћемо је освојити. Говориле смо и пре првенства да није лако одбранити титулу. Надам се само да ћемо сутра играти у много бољем издању и да ћемо успети да освојимо медаљу", рекла је Маја Огњеновић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару