Читај ми!

Три дебитанткиње на Терзићевом списку

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић саопштио је имена 14 играчица које ће играти на Европском првенству од 6. до 14. септембра у Швајцарској и Немачкој.Одбојкасице Србије сутра путују за Немачку, а први меч у Шверину имају у петак, 6. септембра, од 17.00 сати.

У тиму Србије играће: Маја Огњеновић, Бојана Живковић, Јована Бракочевић, Ана Бјеица, Сузана Ћебић, Јасна Мајсторовић, НаташаКрсмановић, Милена Рашиц, Стефана Вељковић, Јелена Николић, Брижитка Молнар, Бранкица Михајловић, Татјана Малешевић и Сања Малагурски.

Актуелне првакиње Европе учествоваће по 16. пут на овом шампионату, а играће у Групи Д, с Пољском, Бугарском и Чешком. Одбојкасице Србије сутра путују за Немачку, а први меч у Шверину имају у петак, 6. септембра, од 17.00 сати.

Европско првенство се у Швајцарској игра у Цириху, а у Немачкој у Халеу, Дрездену, Шверину и Берлину.

Сениорке Србије су до сада укупно 23 пута играле против ривала у Д групи. Са све те три репрзентације тим Србије има негативан скор. Али, садашња генерација одбојкашица Србије је од Првенства Европе 2005. играла четири пута против Пољске (две победе, два пораза), два пута против Чешке (две победе) и једном против Бугарске (победа).

Јелена Николић ће у Немачкој и Швајацарској играти шести пут на Првенствима Европе (31 утакмица), а Маја Огњеновић, Наташа Крсмановић и Брижитка Молнар пети пут (по 28 утакмица), док ће Бранкица Михајловић, Бојана Живковић и Ана Бјелица дебитовати на Првенству Европе.

Србија ће у 1. колу Д групе у петак играти против Бугарске (17.00), у 2. колу, у суботу против Чешке (17.00), а у последњем, 3. колу, у недељу, 8. септембра, против Пољске (18.00).

У А групи у Халеу играће Немачка, Турска, Шпанија и Холандија.

У Б групи, у Цириху, играће вајцарска, Италија, Белгија и Француска.

У Ц групи, у Дрездену, играће Русија, Азербејџан, Хрватска и Белорусија.

Утакмице осмине финала, као и четвртфинала играће се у Халеу и Цириху, а полуфинала, утакмица за треће место и финале у дворани Макс Шмелинг у Берлину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару