Американке успешније у Пиониру

Одбојкашка репрезентација Србије доживела је први пораз у светском Гран прију, и то од једне од најбољих селекција света, екипе Сједињених Америчких Држава. Колико је меч био узбудљив и неизвестан показује и резултат - 3:2.

У трећем колу другог викенда светског Гран прија, женска одбојкашке репрезентација Србије изгубила је вечерас у Београду од Сједињених Америчких Држава резултатом 3:2 (21:14, 22:25, 25:17, 23:25, 15:12).

То је први пораз наших одбојкашица после пет победа, који није превише умањио шансе репрезентације Србије да се пласира на завршни турнир.

После другог викенда, у вођству су Кина и Јапан са 17 бодова, Србија има 16, Италија 15, САД 14 бодова...

Репрезентација Србије ће трећег, последњег викенда Гран прија играти у Кини са селекцијама Кине, Пољске и Аргентине. Две победе са 3:0 или 3:1 готово сигурно би нам биле довољне за једно од првих пет места и пласман на завршни турнир, који ће бити одржан у Јапану.

У дуелу против САД, српске одбојкашице су вечерас приказале одличну игру, али нису успеле да савладају једну од најбољих светских селекција.

У петом сету екипе су се неколико пута измењивале у вођству, али су Американке у финишу имале више концентрације и стигле до победе.

Одбојкашице Србије су у одлучујућем сету направиле чак четири сервис грешке, што је пресудно утицало на коначан исход.

Србија: Бракочевић 22, Живковић, Крсмановић 2, Малешевић, Молнар 4, Михајловић 20, Огњеновић 2, Николић, Бјелица, Нинковић 5, Рашић 12, Ћебић. Грешке противника 26 поена.

САД: Глас 2, Томпсон 1, Лајхтман 1, Гибермајер 9, Хилдебрант 11, Банварт, Хармото 15, Марфи 25, Хил 11, Паолини, Худ, Фушет 1. Грешке противника 34 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије