Квалитетном игром до завршног турнира

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је у Новом Саду да његова екипа у предстојећим утакмицама са Италијом у Светској лиги не сме да се оптерећује рачуницом, већ да покуша да одигра квалитетно и дође до пласмана на завршни турнир. Репрезентације Србије и Италије ће у суботу и у недељу од 20 сати у Новом Саду одиграти две утакмице петог викенда Групе Б Светске лиге.

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је у Новом Саду да његова екипа у предстојећим утакмицама са Италијом у Светској лиги не сме да се оптерећује рачуницом, већ да покуша да одигра квалитетно и дође до пласмана на завршни турнир.

Репрезентације Србије и Италије ће у суботу и у недељу од 20 сати у Новом Саду одиграти две утакмице петог викенда Групе Б Светске лиге. 

Србија је трећа са 12 бодова, Италија је прва са 17, а Русија је на другом месту са 16 бодова. Одбојкашима Србије потребне су две победе, односно шест бодова како би "прескочили" азуре и нашли се на корак од пласмана на "фајнал сикс".

"Италија има огромну предност али не зависи само од ова два меча пласман на завршни турнир. Не смемо да комбинујемо, да морамо да победимо обе утакмице са по 3:1, него морамо сваки поен да одиграмо на најбољи начин и да се у нимало лакој ситуацији за нас супротставимо великом противнику", рекао је Колаковић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Он је изразио задовољство што ће репрезентација Србије играти у Новом Саду и додао да очекује две добре утакмице.

"Утакмице против Италије су увек велики изазов за све екипе, поготово за нашу јер многи наши играчи играју у клубовима са италијанским репрезентативцима. Очекујем два добра меча, без обзира на коначан исход", рекао је Колаковић.

"Морамо да идемо корак по корак, не треба да размишљамо о коначном исходу јер тако нећемо далеко стићи. У случају да радимо квалитетно у поенима, онда чудо може да се догоди", додао је селектор Србије.

Капитен Србије Драган Станковић рекао је да његовој екипи неће бити лако да победи максималним резултатом обе утакмице, али да се нада да ће стрпљивом игром доћи до циља. 

"Ми годинама пласман на завршни турнир Светске лиге остављамо за последње коло и увек је било неизвесно до краја, а тако је и ове године. Имали смо прилику у претходним мечевима да не зависимо од последњег викенда, али смо стицајем околности дошли у ову ситуацију. Требају нам две победе максималним резултатом што неће бити нимало лако", рекао је он.

"У Новом Саду смо до сада играли добре утакмице и решавали питање пласмана, надам се да ће се историја поновити. Да бисмо пружили добре партије морамо доста променити у нашој игри и тако бисмо могли да размишљамо о одласку у Аргентину. Даћемо све од себе, стрпљивом игром, корак по корак да дођемо до жељеног циља", додао је Станковић.

Селектор Италије Мауро Беруто рекао је да се екипе добро познају и да очекује велику борбу.

"Тешко је причати пре утакмице. Не само у нашој групи, ове сезоне је много 'отворених', неизвесних и одлучујућих утакмица. Добро се познајемо, не само због мечева које смо одиграли већ и због српских играча који играју у италијанским клубовима. Биће велика борба", рекао је он.

"Срећни смо што играмо у Новом Саду, граду одбојке и лепо је што играмо против једне од најбољих селекција света", додао је Беруто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије