Морамо да победимо Немце

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да његова екипа мора да победи Немачку у четвртом викенду Светске лиге како би остала у игри за пласман за завршни турнир у Аргентини. Селектор Немачке Витал Хејен истакао је да је разочаран што се дуели неће играти у Нишу, како је првобитно предвиђено.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да његова екипа мора да победи Немачку у четвртом викенду Светске лиге како би остала у игри за пласман за завршни турнир у Аргентини.

"Очекујем велику борбу. Са Немцима је много година неизвесно и јако их поштујемо. Морамо да победимо у обе утакмице да бисмо били у причи за одлазак у Аргентину. Докле год буде било шансе, борићемо се", рекао је Колаковић новинарима у београдском хотелу „М".

Репрезентација Србије је тренутно трећа на табели Групе Б са 10 бодова, пет мање од првопласиране Италије и три мање од Русије, која је друга. Немачка је четврта са седам бодова, Иран је пети са три, док Куба нема ниједан бод.

Утакмице против Немачке требало је да се одиграју у Нишу, али пошто је терен у хали Чаир поплављен, играће се у београдској хали Пионир. Утакмице се играју у суботу и недељу од 20.00 сати.

"Надам се да ћемо имати велику подршку публике у хали Пионир. Требало да утакмице играмо у Нишу, али смо и у Београду увек имали прву добродошлицу и надам се да ће тако бити и сада", истакао је Колаковић.

Капитен репрезентације Драган Станковић казао је да његова екипа може да победи Немачку у обе утакмице.

"Ми смо у ситуацији да не смемо да изгубимо ни бод до краја, јер ће ови што су испред нас тешко кикснути. Неће бити ни мало лако, Немачка има добар тим, али искрено се надам да можемо до две победе", рекао је Станковић.

Селектор Немачке Витал Хејен истакао је да је разочаран што се дуели неће играти у Нишу.

"Искрено, разочаран сам што сам овде (у Београду), јер сам се радовао што ће се утакмице играти у Нишу. Као играч, 1986. године био сам тамо и не могу да спавам док се не вратим у Ниш. Хоћу да будем у истом хотелу и да играм у истој дворани и да видим да ли је као што је тада било", рекао је Хејен.

Он је додао да му је селектор Србије обећао да ће следеће године "ако ништа друго, макар заједно тренирати у Нишу".

Капитен Немачке Јохан шепс рекао је да су обе селекције измениле састав у односу на Олимпијске игре прошле године и да ће се у овом дуелима видели ко је колико напредовао.

"После Олимпијских игара оба тима су се променила и сада ћемо видети ко је докле стигао. Очекујем тешке утакмице, одличну добру и надам се доброј атмосфери", рекао је Шепс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије