Читај ми!

Пораз одбојкашица Србије

Одбојкашице Србије претрпеле су други пораз у Б групи В Европске лиге 2013. Белгија је, у Суботици, у другој уткамици 1. кола 2. турнира, победила Србију са 3:0, по сетовима 21:12, 22:20 и 21:18, после 72 минута игре.

Србија је други пут поражена од Белгије, у мечу у коме су изабранице Александра Владисављева, после доброг почетка меча, једноставно препустиле иницијативу Белгијанкама, које су успешно кажњавале сваку грешку и на крају заслужено славиле.

Србија је добро почела меч против Белгије и повела са 7:3, али тада су Белгијанке заиграле снажније и успеле да изједначе на 10:10, а затим и да поведу са 14:12. Од тог тренутка Србија није освојила ниједан поен, а Белгијанке су серијом 7:0 решиле први сети у своју корист са 21:12 за вођство од 1:0 у сетовима.

У другом сету, Белгија је од почетка водила и имала предност од 7:3, да би Србија успела да се врати у игру и смањи на 14:13, односно 17:15. Имала је Белгија три сет лопте (20:17), али Србија на сервис Љубице Кецман успела да изједначи на 20:20, да би потом Белгија освојила два везана поена за коначних 22:20 и вођство до 2:0 у сетовима.

Почетак трећег сета облежила је изједначена игра, да би Србија повела са 5:3. Одмах је Белгија изједначила на 5:5, да би уследила игра поен за поен. Србија је затим од 8:8 са два везана поена повела са 10:8 и приморала Ванде Брука да затражи тајм - аут, после којег је Србија стигла до још убедљивије предности - 11:8. На техничком тајм - ауту било је 12:10 за Србију. У наставку, Белгија је успела да изједначи на 13:13, али је Србија са два узатопна поена стигла до 15:13. На исти начин је узвратила Белгија, изједначила на 15:15, па је Владисављев затражио тајм - аут.

После предаха, Белгија је повела са 16:15, али је Србија у правом тренутку одговорила са три нова поена за вођство од 18:16. Поново су упорне Белгијанке успеле да изједначе (18:18), а затим и да поведу са 19:18. Поново је Владисављев затражио 30 секунди предаха, а Белгија је потом стигла до две меч лопте - 20:18. Искористиле су Белгијанке прву за коначних 21:18 и победу од 3:0.

Утакмицу у дворани "Дудова шума" посматрало је 500 гледалаца, а судили су Роберто Борис из Италије и Дениз Демир из Турске.

Србија: Раонић (2), Кецман (5), Цветићанин, Медић (1), Савић (4), Луковић (5), Хелић (7), Росић, Бурсаћ, Дабић (1), Благојевић (7), Стевановић (5). Тренери: Александар Владисављев и Владимир Меденица.

Белгија: Колман, Куртоа, Лејс (5), Хореманс, Албрехт (6), Ван Хеке (12), Вандестене (9), Бланд (7), Бибаув, Ван де Вивер (2), Жилис, Гробелна. Тренери: Герт ван де Брук и Брехт ван Керкове.

По правилима ЦЕВ, пласман екипа са истим бројем бодова се одређује прво на основу броја победа, затим на основу сет количника, а уколико је и број победа и сет количник идентичан, на основу поен количника.

Финални турнир В Европске лиге 2013. одиграће се у Варни, у Бугарској 13. и 14. јула. Пласман на Финални турнир, поред Бугарске, избориће победници група и најбоља другопласирана селекција. Финалисти В Европске лиге 2013. избориће учешће у Гран Прију 2014.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару