Читај ми!

Србија утишала Хавану

Одбојкашка репрезентација Србије победила је рано јутрос у Хавани, пред десет хиљада гледалаца, селекцију Кубе са 3:1, у првој утакмици првог викенда Групе Б Светске лиге. Резултат по сетовима био је 25:17, 25:21, 21:25 и 25:20. Наредни меч ових ривала игра се у недељу ујутру.

Победом од 3:1 над Кубом у Хавани, одбојкашка репрезентација Србије успешно је стартовала у Светској Лиги. Најефикаснији играчи и нашем тиму били су Атанасијевић и Ковачевић.

Мечу у дворани Сјудад Депортиво присуствовало је 10.000 гледалаца. Србија другу утакмицу против Кубе игра у недељу рано ујутру по средњоевропском времену, од 2.40.

Почетак меча припао је Србији, која је на први технички тајм-аут отишла са поеном предности. Након тога се играло поен за поен да би нап тим направио серију од 6:0 за предност од 17:11 коју је сачувао до краја сета и добио тај део игре са 25:17.

Сличан сценарио виђен је и у другом сету, а Србија је кључну разлику направила при воћству од 11:9 када се са три везана поена ''одлепила'' и тих четири поена предности сачувала до краја сета - 25:21.

Србија је одлично почела и трећи сет и повела са 3:1, 7:3, па 8:5, колико је било на првом техничком тајм-ауту. Уследила је невероватна серија Кубанаца од 6:0 и вођство од 11:8, па 14:10 и 16:12 на другом техничком одмору. Кубанци су предност чували и стигли до четири сет лопте, 24:20 и искористили су другу за 25:21 и 2:1 у сетовима за Србију.

Куба је повела на почетку четвртог сета са 2:0, а Србија одмах изједначила, да би се потом играло поен за поен. Водила је Србија са 8:7, па 9:7. Изејдначила је Куба на 9:9, али Србија затим прави серију од 8:2 и мирно приводи меч крају. На крају четвртог сета резултат је био 25:20 и укупна победа од 3:1 у сетовима.

Најбољи у редовима српског националног тима били су Александар Атанасијевић са 23 и Никола Ковачевић са 21 поеном. На супротној страни истакли су се Џордан Бисет и Ласаро Фундора са по 13 поена.

Селектор Игор Колаковић био је задовољан после тријумфа.

"Ово је веома важна победа за нас. Прво, зато што је прва утакмица у Светској лиги, а онда и зато што смо победили у Хавани пред препуним гледалиштем. Није било лако, упркос ономе што резултат показује", рекао је Колаковић после меча.

Србију чека и други меч у Хавани.

"Други меч је нова прича. Биће много теже него сада. Овај млади тим Кубе има неки притисак пред својим навијачима, а очекујем да ће сутра бити мањи, и очекујем тежак меч", рекао је Колаковић.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару