Читај ми!

Операција Светска лига

Одбојкаши Србије почињу припреме за Светску лигу. Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић саопштио је списак играча за почетак припрема и учешће у 24. издању овог такмичења.

Окупљање репрезентативаца заказано је за понедељак од 12 сати у београдском хотелу "М". Сениори Србије ће по 16. пут играти у реномираном такмичењу Светске одбојкашке федерација у Б групи са Русијом, Италијом, Кубом, Немачком и Ираном. У оквиру првог викенда наши одбојкаши ће играти са Кубом у Хавани 8. и 9. јуна.

На списку се налазе 22 одбојкаша:
Техничари: Владо Петковић (Келех), (Михајло Митић (Црвена звезда), Алекса Брђовић (Партизан) и Никола Јововић (Фридрихсхафен)

Коректори: Саша Старовић (Лубе), Александар Атанасијевић (Скра Белхатов), Душан Петковић (Црвена звезда) и Милија Мрдак (Атрипалда)

Либера: Никола Росић (Фридрихсхафен) и Филип Вујић (Црвена звезда)

Блокери: Драган Станковић (Лубе), Марко Подрашчанин (Лубе), Милан Рашић (АЋ Волеј), Срећко Лисинац (АЗС Честохова) и Немања Радовић (Раднички)

Примачи: Милош Никић (Губернија), Никола Ковачевић (Модена), Марко Ивовић (Анкара), Немања Петрић (Перуђа), Никола Мијаиловић (Префаксис Менен) и Филип Стоиловић (Црвена звезда).



Србија ће Немачку дочекати у дворани "Чаир" у Нишу, 29. и 30. јуна у 20 сати, против Италије играће у дворани "Војводина" у Новом Саду, 6. и 7. јула од 20 сати.

У оквиру првог викенда Б групе, Србија ће гостовати у Хавани селекцији Кубе 8. и 9. јуна од 2,40 по средњоевропском времену, током другог викенда, 14. и 15. јуна, играће против Русије у Калињинграду, од 17 сати, док ће трећег викенда гостовати у Ирану. Утакмице ће бити одигране 21. и 23. јуна од 14.30 сати.

У Светској лиги 2013. играће 18 репрезентација подељених у три групе, а одиграће се пет викенда по једнокружном бод систему.

Финални турнир на програму је од 17. до 21. јула у Мар дел Плати, а пласман на завршни турнир, поред организатора, Аргентине, избориће по две репрезентације из А и Б групе, као и победник Ц групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару