Читај ми!

Шампионке на мукама

Одбојкашице Спартака дошле до вођства у финалној серији плеј-офа. Оне су на свом терену савладале браниоца титуле Црвену звезду са 3:2 по сетовима 27:25, 17:25, 18:25, 25:22, 17:15. Наредни меч игра с еу среду, такође, у Суботици од 18.00 часова. Овај сусрет може да одлучи шампиона уколико домаће играчице остваре победу.

Одбојкашице Спартака су само корак од титуле, прве у историји клуба. Суботичанке су у мечу какав одавно није одигран на нашим просторима славиле против Црвене звезде, после пет сетова и чак 129 минута игре.

Могле су Суботичанке можда и без драме да заврше овај сусрет, али су се коцкале у петом сету. Водио је Спартак тада 13:10, али није било одговора на сервисе Мине Поповић. Црвена звезда се вратила у игру, чак је после грешке Александре Цветићанин дошла и до меч лопте (14:13).

Ни ту није био крај узбуђењима. У завршници је попустио пријем актуелних шампионки, које су дозволиле Спартаку да стекне прву меч лопту, после контре сјајне Аделе Хелић (15:14). Иста играчица је потом погрешила, начинила је прелаз у ситуацији кад је дизач ривала Јулија Миловић већ губила корак за лоптом на мрежи (15:15).

Ипак, у наредном поену Хелић се искупила и донела другу меч лопту Спартаку, а ерупција одушевљања у „Дудовој шуми" уследила је после грешке Ане Бјелице - 17:15, за победу Спартака и вођство у финалној серији од 2:1. У среду, од 18 часова, следи четврти меч, такође у Суботици. НИС Спартак ће играти за титулу, Звезда ће покушати да избори мајсторицу на свом терену.

Спартак је у само једном мечу, победом у другом сусрету финала плеј-офа, потпуно закомпликовао борбу за титулу шампиона. На радост свих љубитеља одбојке и први меч у Суботици, а трећи у серији, био је изузетно квалитетан и узбудљив.

Звезда је стекла предност у првом сету, после аса Јоване Стевановић водиле су Београђанке са 14:11. Ипак, за тили час се Спартак вратио у меч, иако су црвено-беле још до другог обавезног предаха имале минималну предност (16:15).

Контра Софије Медић донела је предност Суботичанкама (17:16), а недуго потом после аса Олге Раонић било је и „плус два" за домаће (18:16). Звезди је друго требало да дође себи, а Спартак је то искористио и дошао до три везане сет лопте (24:21).

Ипак, без драме није могло. Спасила је Звезда три сет лопте, последњу блоком Бјелице у ситуацији „један на један" против Татјане Матић. Ипак, иста играчица је донела и четврту и пету сет лопту свом тиму (25:24, па 26:25), а потом је уз доста среће, асом од мреже решила овај период игре - 27:25.

У другом периоду потпуно другачија слика. Звезда је била сјајна на сервису, још боља приликом блока, Бјелица је играла на високом нивоу, а проиграле су и њене саиграчице.

Епилог - Звезда је лако дошла до стартне предности (8:4), а ни тајм-аут ни савети Дамира Петковића нису помогли Суботичанкама. Два везана блока Лукићеве и Стевановићеве, потом и ас Кецманове донели су гошћама огромних 23:15, а нешто касније резултат је био изједначен - 25:17.

У трећем периоду није било дилема. Звезда је наставила у истом ритму и после 16:10 на другом обавезном предаху отпор ривала више није постојао. Лако су црвено-беле овај период привеле крају - 25:18.

Ипак, у четвртом сету Спартак се вратио у меч, иако је Звезда водила са 14:11. У завршници је виђен преокрет, сјајне Суботичанке су блоковима преокренуле и убрзо дошле до три везане сет лопте (24:21). Другу је искористила Адела Хелић - 25:21. Потом је уследио већ описани драматични тај-брек, који је решен у корист домаћина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару