Читај ми!

Одбојкаши Звезде у финалу

Одбојкаши Црвене звезде први су финалисти плеј-офа Суперлиге Србије, пошто су вечерас у Новом Сад, у трећој утакмици полуфиналне серије, савладали екипу Војводине са 3:2 (25:22, 22:25, 25:17, 13:25,15:9).

Црвена звезда је у финалу плеј-офа. Београђани су и у трећем мечу полуфинала славили против Војводине, овога пута после пет сетова у Новом Саду. Екипа Душка Николића ће у великом финалу играти против бољег из другог полуфиналног меча, у којем Партизан води у серији против Радничког са 2:1.

Меч је имао прилично чудан ток, а одлучен је у тај-бреку. Две сјајне серије сервиса биле су тада довољне Звезди да напокон „преломи" сусрет у своју корист, најпре она Душана Петковића са којом су побегли на „плус четири" (6:2), а потом и Немање Јаковљевића, поле које су имали недостижних 12:3.

Нешто касније Београђани су искористили трећу меч лопту за пласман у финале, после „кувања" коректора Душана Петковића - 15:9, а потом су заједно са бројним Делијама уз песму прославили победу у Новом Саду.

У првом сету гости су били бољи ривал, али су га решили у своју корист тек после великог преокрета. Водила је Војводина на другом техничком тајм-ауту са 16:13 и допустила је ривалу да их претекне - 25:22.

И у другом периоду Новосађани су имали „плус три" на другом обавезном предаху (16:13), али овога пута ту разлику нису прокоцкали. Све је тада сјајно функционисало у редовима домаћих, који су стигли до изједначења - 25:22.

А онда је уследио хладан туш за навијаче домаћих, Звезда је на старту трећег периода повела са 8:1. Војводини у овом сету није било спаса, Београђани су рутински стигли до новог вођства - 25:17.

Војводина је имала снаге да још једном узврати, а играла је толико добро као Звезда у претходном сету. Новосађани су водили са 8:3, потом и 16:9, 21:12, па су лако по други пут изједначили - 25:13. Ипак, у петом сету су остали без снаге, па је за њих ова сезона готова.
Звезда ће у финалу играти против бољег из полуфиналног деула Партизана и Радничког из Крагујевца. Црно-бели воде са 2:1 у победама, а четврта утакмица на програму је 1. априла у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару