Читај ми!

Искорак ка Лондону

Игор Колаковић презадовољан игром и сјајном победом над Јапаном на почетку квалификационог турнира за Олимпијске игре. Нема опуштања.

"Значајна победа на почетку турнира против домаћина, и то у једној доброј представи. Са Јапаном смо играли и пре десетак дана, али смо у поређењу са том утакмицом данас боље и примали и сервирали, што је направило разлику", изјавио је тренер наше репрезентације Игор Колаковић новинару РТС-а у Токију.

После сусрета у Токију селектор Колаковић није крио задовољство успехом, али је истовремено био и врло опрезан: "Сјајан резултат на старту, али нема опуштања и самозаваравања. Нама треба седам победа да бисмо отишли у Лондон и то је наш циљ. Следећи противник је Јужна Кореја, која је недавно сјајним утакмицама у Светској лиги против САД, Италије и Француске скренула пажњу на себе. И мислим да ће бити знатно жилавији противник од Јапана, иако је данас глатко изгубила од Ирана."

Српски репрезентативци су, захваљујући турниру Светске лиге који је одигран у Хамамацуу половином маја, имали ретку прилику да пробораве две недеље у Јапану, добро се адаптирају на временску разлику и променљиву јапанску климу, те се уиграју за квалификациони турнир. Они су у данашњој утакмици деловали изузетно свеже и полетно.

„За Светски куп смо дошли два дана раније у Јапан, па се нисмо лепо адаптирали, а сада се осећамо сјајно. Једва смо чекали ову утакмицу. Током припрема у Хамамацуу подигли смо ниво игре у односу на Светски куп, што мислим да смо данас и показали," рекао је стамени Марко Подрашчанин у изјави за РТС после утакмице.

„Данас је све супер функционисало, мада мислим да још имамо простора да мало поправимо сервис како би додатно унапредили игру, нарочито против азијских екипа које играју доста брзо у нападу", рекао је Подрашчанин.

Селектор Колаковић пред собом има велики задататак да укомпонује екипу тако да се што мање осети изостанак донедавног лидера репрезентација Миљковића.

„Ми смо вечерас, као и током Светске лиге, заиста деловали као тим. Имамо много играча са клупе који помажу у свему. Видело се данас да је Старовић доста тога изнео, да је то преузимао Атанасијевић који има добру енергију са клупе. Надопуњаваћемо се на тај начин, па ћемо видети како ће ићи. За сада то даје резултат", истакао је Колаковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи