Читај ми!

Играмо за Лондон

"Nајвећи задатак нашег тима у одлучујућем мечу против Јапана je умањити број осцилација током утакмице", каже лидер српске селекције Јована Бракочевић. Србији потребна победа било којим резултатом уколико жели да се пласира на Олимпијске игре.

У осврту на меч против Перуа она је као проблем истакла пад концентрације у трећем сету.

„Надам се да је са овим мечом дошао крај нашим осцилацијама и да ћемо у недељу одиграти боље. Олимпијске игре су престижан догађај на којем сваки играч жели да учествује и даћемо све од себе да се пласирамо."

Против Перуанки наше су играле од 11 часова по локалном времену, а у недељу ће се састати са Јапаном у 7 сати увече полокалном времену, што намеће питање како ускладити биолошки часовник организма и најбоље се спремити за предстојећу утакмицу.

„Након шест утакмица и много промена у терминима одигравања осећамо се уморно, али то важи за све екипе осим Јапана који се налази у повлашћеном положају у смислу да сваку утакмицу може да игра у истом, најбољем термину. Ипак, и у игри Јапанки се донекле осећа умор и види се да нису у најбољој форми."

На питање о томе како ће парирати игри јапанског тима који се одликује великом брзином, агресивношћу и упорношћу, а биће ношен навијањем домаће публике, Јована Бракочевић, која је прошлу сезону одиграла у јапанском тиму Џеј Ти Марвелос, је рекла:

„И пре мог доласка у Јапан нашој репрезентацији је тим Јапана био добрао познат. Ми дужи низ година играмо против њих, а окосница њиховог тима се већ дуго није променила. Очигледно је да ни ми нисмо у топ форми и да имамо осцилација у игри, али се ипак надам да ћемо успети да од почетка наметнемо наш ритам и сервисима зауставимо њихову брзу игру."

Тренер Зоран Терзић изјавио је новинару РТС-а после утакмице да је након серије мечева у Турској и Јапану и честе промене термина немогуће у довољној мери физички опоравити екипу, али да верује да ће наше девојке мотивацијом надоместити умор.

„Мотивација ће бити много важна, а ми смо увек играли добро против Јапана и волимо да играмо против Јапана. Недеља ће бити врло важан дан, одлучујући меч за нас, па је и то додатна мотивација."

Упитан да прокоментарише одакле долази највећа претња по наш тим, Терзић је изјавио: „Јапан игра врло добру одбрану и присиљава противника да пуно ради за сваки поен, односно да понови напад три до пет пута како би освојио један једини поен. То може представљати проблем, али се надам да ћемо поновити досадашњу добру игру против Јапана и победити."

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи