Читај ми!

Рускиње прејаке

У 5. колу турнира интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2012, женска одбојкашка репрезентација Русије савладала је јутрос у Токију Србију са 3:1 (25:18, 25:11, 14:25, 25:22).

Најбоље српске одбојкашице добиле су само трећи сет – 25:14, док су преостла три припала Рускињама – 25:18, 25:11, 25:22.

Изабранице Зорана Терзића оправдале су епитет најбоље европске репрезентације само у трећем и, донекле, у 4. сету. Уводна два сета, посебно други, требало би што пре заборавити, јер игра нашег тима нимало није личила на игру репрезентације која је већ требало да обезбеди олимпијску визу.

Неочекивано слаб пријем сервиса, после којег напад практично није постојао, омогућио је Рускињама да са врло мало напора стекну вођство од 2:0 у сетовима које се показало недостижним.

Зрачак наде уследио је у 3. сету када су све линије тима почеле да фукционишу онако како приличи репрезентацији са рејтингом какав ужива српска. Једноставно, било је то потпуно друго лице Терзићевих изабраница које су коначно показале да за њих има места на Олимпијском турниру у Лондону.

Висок ниво игре оне су показале и у 4. сету у којем су до саме завршнице биле у егалу са супарником. На крају, недостатак концентрације са наше, и можда и срећа на страни Русије одлучили су победника, Русију, која је овом победом и дефинитивно извадила олимпијску визу.

Наредни противник најбољим српским одбојкашицама је репрезентација Перуа са којом се састрају сутра ујутро од 4.00 по нашем времену.

Пласман на Олимпијске игре у Лондону избориће три првопласиране селекције, као и најбоља репрезентација из Азије. Ако једно од прва три места заузме селекција из Азије, на ОИ пласираће се још једна селекција из Азије.

Утакмица је одиграна у Метрополитен дворани пред 1.800 гледалаца, а судили су Холанђанин Петер Груневеген и Хајке Крафт из Немачке.

СРБИЈА: Бракочевић (11), Михајловић, Живковић (1), Крсмановић (2), Малешевић (7), Весовић (13), Огњеновић (2), Вељковић (15), Рашић (10), Ћебић, Старовић (3) и Благојевић (1).

РУСИЈА: Борисенко (8), Махно, Перепелкина (6), Естес (18), Крјучкова, Гончарова (13), Гамова (18), Старцева (2), Кабешова, Кошељева, Меркулова (3) и Акулова.

Дуел актуелних светских и европских шампионки, који је трајао 88 минута, заслужено је припао Рускињама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи