Први пораз одбојкашица

Женска одбојкашка селекција Србије доживела је први пораз на Играма у Пекингу пошто је у трећој утакмици Б групе изгубила до селекције Бразила са 3:0, по сетовима 15:25,13:25 и 23:25.

Меч је одигран у Градској дворани пред око 11.000 гледалаца, а судили су Ким (Јужна Кореја) и Лодерус (Холандија).

Србија: Ћебић, Малагурски, Ђерисило, Бракочевић, Огњеновић, Молнар, Весовић, Николић, Вељковић, Читаковић, Симанић, Крсмановцих.

Бразил: Оливеира, Пекено, Клаудињо, Де Оливеира, Албукерке, Гонзага, Кастро, Таиса Менесез, Стајнбрехер, Соуза, Карваљо, Валеска Менесез.

Српска репрезентација доживела је данас први пораз на Олимпијским играма у мечу у којем није успела да пронађе адекватан одговор на брзу и веома разноврсну игру у пољу ривалки из Јужне Америке.

Од самог почетка утакмице било је јасно да изабранице селектора Зорана Терзића морају да надмаше своје могућности да би тријумфовале над актуелним вицешампионом света и једним од највећих фаворита за освајање златне олимпијске медаље.

Ривал је играо једноставно, брзо и ефикасно. На почетку сва три периода утакмице Бразилке су стварале опипљиву резултатску предност што је уносило нервозу у игру српских репрезентативки и у многоме отежавало посао у наставку сета.

Било је евидентно да наши примачи имају великих проблема да прихвате снажне сервисе бразилских одбојкашица и да се при таквом односу снага не може организовати кавлитетан напад.

Достојан отпор Бразилу српска селекција је пружила једино у трећем сету када су до изражаја дошле упорност и ангажованост наших играчица које се нису предавале ни када је противничка екипа имала пет поена предности.

Пораз није у резултатском смислу тако страшан, а репрезентација Србије данас је и теоретски обезбедила пласман у четвртфинале Олимпијског турнира пошто су Казахстан и Алжир, селекције које су наше играчице победиле у претходна два кола, поражени од Италије односно Русије.

"Тешко је рећи колико сми ми криви за овакав пораз, а колико је за то заслужна заиста изванредна игра Бразила. Неке ствари дефинитивно нисмо урадили како смо планирали. Међутим, у неким ситуацијама смо били доста добри, али заслугом противника нисмо успевали да направимо поене", рекао је Терзић новинарима у Пекингу.

"Данашња утакмица није имала резултатски значај. Требало је само да одиграмо најбоље што можемо, да будемо опуштене, без притиска да нешто морамо да урадимо. Међутим, урадили смо сасвим супротно, а Бразил је био изванредан", казала је Читаковић-Ђуришићева.

Следећи меч Србија ће играти 15. августа против Италије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару