Читај ми!

Спортом их се сећамо – суперфинални дан на турниру "Играјмо за 16"

Јавна медијска установа Радио-телевизија Србије позива све заинтересоване да се придруже учесницима овогодишњег Меморијала "Играјмо за шеснаест" на суперфиналу такмичења којим се РТС више од две деценије сваке године сећа погинулих радника у НАТО бомбардовању 1999. године. Почетак манифестације и преноса на РТС 2 је у 13 часова. У Спортском центру Вождовац, на чувеном паркету Бањице, најбоље екипе у малом фудбалу овогодишњег Меморијала РТС „Играјмо за шеснаест“ бориће се за престижни трофеј у малом фудбалу у женској и мушкој конкуренцији у недељу 23. априла 2023.

Меморијални турнир игра се више од две деценије сваке године у знак сећања и поштовања на изгубљене животе шеснаест запослених у РТС-у у НАТО бомбардовању зграде у Абердаревој 23. априла. Ове године суперфинале Меморијала одржаће се управо на дан када породице погинулих и запослени у РТС-у поменом испред споменика „Зашто?“ обележавају 24 године од трагичног догађаја 1999. године.

 Иако мало другачијег и сведенијег такмичарског програма него претходних година, суштина ове спортске манифестације је задржана.

Ове године, 24. Меморијални турнир "Играјмо за 16" трајао је месец дана, учествовало је преко 1.000 учесника из око 100 екипа, играло се у осам градова у Србији, учесници су били и колеге из четири земље: Холандије, Словеније, Републике Српске и Северне Македоније.

Одржани су турнири у шест спортова (стони тенис, електронски фудбал, мали фудбал, баскет 3x3, шах, куглање се одржава на дан супефинала) а мали фудбал се играо у Суботици, Зрењанину, Шабцу, Бору, Пожаревцу, Крагујевцу, Нишу и Грачаници.

"Овај турнир, осим спортског, има много већи и значајнији карактер, а то је сећање на жртве. Оно што се десило 1999. не треба да се заборави и никада понови. Спорт је само начин да се окупимо. Најбитније да се дружимо и да се сетимо свих страдалих, свих наших жртава.“, каже Мирослав Медић, председник Организационог одбора турнира и представник породица преминулих колега.

Први учесник суперфинала за мушкарце у недељу 23. априла је познат - то је екипа Обезбеђење РТС, тим који је показао најбољу игру у такмичењу групе РТС ове године и до сада двоструки освајач великог прелазног пехара.

Други учесник суперфинала за мушкарце биће познат у суботу 22. априла после баражних утакмица које се играју у СЦ Раковица. Учесници су Удружење ветерана фудбалских клубова Београда, Град Ниш, ЈКП ГСП Београд.

Непосредно уочи финалне утакмице за мушкарце одржаће се финала утакмице у женском фудбалу између екипа Грочански футсал клуб и екипе Град Шабац. Треће место у женском турниру ове године освојиле су девојке са Факултета спорта и физичког васпитања.

Суперфинале 23. Меморијалног турнира "Играјмо за шеснаест" у СЦ Вождовац на Бањици организују Спортски савез Београда и РТС.

Позивамо Вас да својим присуством дате лични печат овој спортско - хуманитарној манифестацији!

Улаз је бесплатан!

Водитељи у директном преносу биће Марија Вељковић и Горан Степић а коментатори утакмица су Влада Радичевић и Милан Биговић док је редитељ преноса Ратко Радовић.

На Ади циганлији ускоро и РТС Петлићи

Меморијални спортски турнир РТС "Играјмо за шеснаест" временом је од турнира у малом фудбалу за запослене прерастао у масовну спортску манифестацију која се одржава широм Србије. Осим посебног меморијалног карактера, оно што чини овај турнир посебним је дружење и фер-плеј надметање иако учесници не запостављају такмичарски карактер.

Осим малог фудбала и осталих спортова током маја одржаће се и турнир за младе фудбалере, децу, такмичење деце 2009/2010 годиште под називом РТС Петлићи.

Специјални гости на суперфиналу у СЦ Вождовац на Бањици биће и деца са Косова и Метохије која ће одиграти фудбалску утакмицу са екипом деце из РТС-а која се вредно припрема за наступајући турнир на Ади Циганлији у мају/јуну ове године.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво