Почело такмичење у малом фудбалу меморијала “Играјмо за 16“

Традиционални 24. Међународни меморијални турнир РТС „Играјмо за 16“ почео је данас у Београду. Турнир се игра у знак сећања на шеснаест погинулих колега у НАТО бомбардовању зграде РТС-а 23. априла 1999. године . У првом мечу дана Портал РТС је савладао ЕКГ са 2:0 и тако изборио пласман у групну фазу такмичења. Пласман у групну фазу обезбедили су и

Учешће на овогодишњем фудбалском турниру потврдило је укупно 75 екипа, подељене у пет група за мушкарце - ПријатељиВетерани 40+ГрадовиНаши и РТС и једном групом у женској категорији.


Т
урнир се игра у осам градова у Србији: Пожаревцу, Крагујевцу (где је турнир већ одржан), Нишу, Суботици, Зрењанину, Бору, Шапцу и Грачаници.

Финалној утакмици претходе квалификационе утакмице у викендима уочи финала. Свака екипа која учествује треба да пријави 12 играча, (у игри 5 играча и голман), који се морају пријавити пре почетка утакмице.

Данас су одиграни  мечеви квалификација за групу РТС

Пласман у групну фазу обезбедили су Портал РТС, Обезбеђење РТС, Повратак отписаних, Возни парк, Радио Београд, Техника, Репортажна кола.

У недељу се играју мечеви по групама:

Група А:
09.00 Ветерани - Радио Београд
09.50 Повратак отписаних - Возни парк
10.40 Ветерани - Возни парк
11.30 Повратак отписаних - Радио Београд

Група Б:
12.10 Репортажна кола - Портал РТС
13.10 Техника - Обезбеђење РТС
14.00 Репортажна кола - Обезбеђење
14.50 Техника - Портал РТС

Турнир је почео у спортској хали "Раковица", а први на паркет су изашли такмичари групе РТС која ове године броји укупно 14 екипа. Такође данас у Поско арени прве утакмице играће представници групе Пријатељи у којој је пријављено 28 екипа.

Дечији турнир у малом фудбалу за пионире, који је постао угледна традиција Меморијала РТС, почиње са тренинзима 23. марта, а финале утакмице биће одржане у мају.

Овогодишњи Меморијал у малом фудбалу већ је почео турниром у Крагујевцу где је најуспешнија била екипа компаније Wacker nousen.

Завршница турнира групе Градови је у суботу 8. априла у Београду, истог дана када ће се одржати турнир у стоном тенису у сали Мастер у Земуну.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво