Читај ми!

Спектакл на Бањици – суперфинални дан на турниру "Играјмо за 16"

Недеља, 19. јун дан је резервисан за суперфинале меморијалног турнира РТС-а "Играјмо за 16". У Спортском центру Вождовац, на чувеном паркету Бањице, најбоље екипе бориће се за престижни трофеј у малом фудбалу.

Од 12.30 биће играна утакмица за треће место у женском фудбалу (ЖФК Херој – ЖФК Јединство Уб), а пола сата касније на програму је велико финале у женској конкуренцији.

За 14.06 заказано је велико финале код мушкараца у којем се састају Ветерани РТС-а и екипа из Шапца.

Овогодишњи меморијални турнир "Играјмо за 16" трајао је више од два месеца, учествовало је преко 1.000 учесника из 100 екипа, из пет земаља. У питању су Холандија, Италија, Словенија, Република Српска, Северна Македонија.

Играно је шест спортова (куглање, стони тенис, електронски фудбал, мали фудбал, баскет 3x3, шах) у осам градова – Суботица, Зрењанин, Шабац, Бор, Пожаревац, Крагујевац, Ниш и Грачаница.

"Спорт је само начин да се окупимо. Најбитније да се дружимо и да се сетимо свих страдалих, свих наших жртава. Ево овде, у овој згради - у РТС-у. А исто тако и свих жртава који су 1999. године страдали на овим нашим просторима", рекао је Мирослав Медић, председник организационог одбора турнира и представник породица преминулих колега.

"Овај турнир, осим спортског, има много већи и значајнији карактер, а то је сећање на жртве. Оно што се десило 1999. не треба да се заборави и никада понови."

Специјални гости на суперфиналу су људи и деца из Алексинца, који је бомбардован у два наврата.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво