Јутарњи програм РТС-а у полуфиналу

Групу Б женског такмичења отворио је сусрет Првог програма Радио Београда и Шумарског факултета. Резултат је био 1:0 за „шумарке“,а једини гол је постигла Јелена Митрашиновић у осмом минуту после контранапада.

Након тог меча свој први наступ на овогодишњем турниру имале се девојке Јутарњег програма РТС-а и Студија Б. Условно речено,гошће су од самог почетка показале да су виђене као освајачице ове групе.

Јелена Полић и Јована Дрезга су већ после три минута игре довеле Студио Б до предности од 2:0. Симпатична Снежана Никић из Студија Б је заслужила жути картон, који није могла да избегне, иако је клечећи молила судију. Још један поступак који је показао да женски део надметања протиче у врло веселом расположењу.

Девојке из РТС-а су смањиле резултатски заостатак у 12. минуту. Моника Буњаку је после корнера левом ногом изврсно погодила протинички гол. Крај свакој неизвесности је дошао минут пре краја јер је Јована Дрезга завршила одличну акцију Студија Б, који је победио са 3:1 и одмах потом играо наредни меч против Шумарског факултета.

Одмах на почетку једна „шумарка" је играла руком у свом шестерцу, па је досуђен пенал за „девојке из Београђанке." Марија Поповић није искористила поклон, али је зато њену грешку убрзо исправила Петра Алексић. Састав Студија Б је био доминантан и створио је много шанси. У промени страна на полувремену, играчице Шумарског факултета су кроз осмех добациле: „Будите мало нежније".

И заиста су заиграле резервисаније, а то је Шумарски факултет искористио. Гол је био чист пример како треба да се изведе школска акција након корнера и штета што Арсен Венгер није био ту да види. У стрелце се још једном уписала Јелена Митрашиновић. Само минут касније Полићева доноси нову предност Студију Б. Шумарски факултет је врло брзо пропустио стопостотну шансу за ново изједначење.

И онда моменат какав се ретко виђа. Још једном је у прилици била Полићева, међутим одбијену лопту од голмана у свом казненом рукама хвата играчица Шумарског факултета, Јелена Кошанин. Не бих рекао да је заборавила да је реч о фудбалском турниру, већ је по сваку цену хтела да сачува свој гол, тако да јој је све опроштено. Међутим, Јелена Дрезга је промашила још један пенал за Студио Б, који је ипак остварио тријумф од 2:1 и дошао до друге победе.

Дуел Јутарњег програма РТС-а и Првог програма Радио Београда донео је највише погодака, а све је постигла само једна екипа. Већ после три минута девојке из Јутарњег су водиле са 2:0. Стрелци Ћаћићева и Буњаку.

Наставиле су са нападима и створиле су низ сјајних прилика,али нису биле конкретне. У промашајима се истицала Невена Ивановић. Голманка Радија је била као на стрелишту. И даље је владала ноншалантност у нападу Јутарњег, која је већ прерасла у неозбиљност. Међутим,чим је Ивановићева изашла, голови су почели да падају.

Петровићева и Ћаћићева су за три минута постигле три гола. Грациозним плесом лабудова до битног тријумфа.

Па ипак, Јутарњи програм је морао у последњој утакмици да савлада Шумарски факултет како би прошао у полуфинале. Успешно је започео пут ка свом циљу јер је Буњаку погодила мрежу противница после свега 32 секунде. Већ у деветом минуту је 2:0. Кристијана Ћаћић је заиста била инспирисана. И коначно у 18. минуту Невена Ивановић је своје борбене партије крунисала голом. Ивановићева је мотиваторка и предводница Јутарњег програма,а ево шта је изјавила поводом пласмана у полуфинале:

„Била сам нервозна на почетку јер сам знала колико моје саиграчице могу да пруже. Нисмо одмах давале свој максимум, али је после све дошло на своје. У полуфиналу играмо против екипе Спорта, знамо да су технички квалитетније од нас. Свеједно, борићемо се као данас и мислим да имамо шансе да играмо у финалу."

Последњи меч између Радија и Студија Б није имао резултатски значај. Даме из Студија Б су овериле прво место у групи победом од 2:0.Капитен и најхаризматичнија чланица овог тима, Снежана Некић је била расположена да говори о турниру,упркос непријатној повреди колена.

„Знале смо да смо главне фавориткиње па је све протекло очекивано. Полуфинале је против екипе Војне академије, која има одличне фудбалерке,али ми верујемо у учешће у финалној утакмици."

Носиле сте мајице на којима пише „Не дам, гледам". Шта поручује тај натпис?

„То је парола нашег револта да Студио Б опстане као градски јавни сервис. Боримо се на све могуће начине."

А како ће изгледати њихова борба на терену у полуфиналу против Војне академије знаће се у Поско арени у суботу, 12. априла.

У другом полуфиналу састају се дневни лист Спорт и Јутарњи програм РТС-а, такође у најави занимљив дуел.

За крај бих додао још једну констатацију. Заиста сам пратио искључиво фудбалски аспект женске игре и трудио сам се да будем максимално објективан. Међутим нисам могао да изузмем аспект женске лепоте и да останем имун на исту. Осим што знају да играју фудбал, неке су ме очарале и својом појавом па ћу бити слободан да дам предлог о избору за мис турнира „ИГРАЈМО ЗА 16"

Трећа пратиља - Андријана Тришић, Спорт
Друга пратиља - Марија Пантовић, Јутарњи програм РТС-а
Прва пратиља - Наташа Петковић, Шумарски факултет
МИС ТУРНИРА - Невена Ивановић, Јутарњи програм РТС-а

БЕЗ ПРОТЕКЦИЈЕ!

Само још не знам шта им је већи адут -фудбалско знање или лепота?
Свака част на свему пруженом до сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару