Болтова шетња у квалификацијама

Јусеин Болт без већих проблема је истрчао своју прву трку у Лондону. Феноменални Јамајчанин је са комичном лакоћом био први у својој квалификационој групи са временом 10,08. Најбоље време имао је Американац Рајан Бејли, којије трчао 9,88. Прилично сигурни и први Болтови конкуренти, Тајсон Геј и Јохан Блејк.

Субота је дан када су на Олимпијски стадион у Лопндону изашли и спринтери - међу њима се, сасвим природно, издваја Јусеин Болт, једна од највећих спортских звезда у историји.

Стаза на лондонском стадиону, коју многи називају и „магични ћилим", већ првог дана, у квалификацијама, донела нам је много узбуђења.

Рајан Бејли из Америке, званично трећи најбољи спринтер ове земље, био је најмотивнисанији у квалификацијама и постигао је време од 9,88, што је најбржа трка у квалификацијама у историји игара.

Много је било полемике око нивоа спремности светског рекордера, али он их је све распршио трком у којој је, за квалификације, постигао јако солидно време од 10,08. Болт је мање-више одџогирао до циљне линије, јер су последњих 30-так метара више личили на шетњу у парку него на финиш трке у најатрактивнијој атлетској дисциплини.

Први конкурент Болту, земљак Јохан Блејк, или „Звер"- како га зову -такође је показао да је у Лондон стигао веома спреман. Блејк је са готово невероватном лакоћом истрчао 100 метара за 10 секунди.

Блејк је вероватно једини човек који стоји између Болта и бесмртности. Старији Јамајчанин покушава да постане први човек након Карла Луиса који је одбранио злато на Олимпијади.

Уз то, Болт ће покушати и да обори сопствени светски рекорд и да учини оно што су пре његовог појављивања стручњаци сматрали немогућим - да истрчи 100 метара испод 9,50.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару