Читај ми!

Дисквалификоване због намештаљке

Први велики скандал на Олимпијаким играма решен је дисквалификацијом осам спортискиња. Играчице бадмингтона, које су у конкуренцији дублова намерно покушале да изгубе меч не би ли у четвртфиналу имале лакшег протинвика, избачено је са Игара. Такмичење су завршиле по две играчице из Кине и Индонезије и четири из Јужне Кореје.

Фарса која се јутрос одиграла у последњим мечевима групне фазе женског олимпијског турнира у бадмингтону, веома брзо је била епилог. Осам такмичарки избачено је са Олимпијских игара због покушаја да наместе мечеве.

Четири дубл екипе јутрос су се такмичиле у последњем колу групне фазе. На борилиште су изашле две екипе из Јужне Кореје и по једна из Кине и Јужне Кореје.

У међусобним дуелима између Кине и Јужне Кореје и друге екипе Јужне Кореје и Индонезије, све такмичарке су намерно покушале да изгубе мечеве не би ли освојиле повољнију позицију пред четвртфинале и избегле тежег противника.

Фарса је почела када је најбољи кинески пар Ксаоли–Јанг почео меч против јужнокорејског тандема Кјунгун–Хана. Другопласирани у тој групи избегао би тежег противника у полуфиналу, па су обе екипе водиле праву битку у грешкама.

Са намерним грешкама су прво почеле Кинескиње, а врло брзо су одговориле и Корејке, тако да је судија Торстен Берг морао да прекине меч и упозори такмичарке да играју поштено.

На крају су горе прошле Корејке које су добиле меч са 2:0, по сетовима 21:14, 21:11. Занимљиво је да је најдужи поен имао само четири размене удараца.

Ту није био крај циркуса. Сличну ствар покушале су да изведу Корејке Јунгиун и Минјунг које су поразом од Индонежанки хтеле да узму лошије место у групи и у четвртфиналу избегну тежег противника.

Видевши да се и други меч претвара у фарсу, бесни судија Берг прво је хтео да прекине дуел и дисквалификује оба пара, али је после протеста индонежанског тима одлучио да настави меч.

На крају, пар из Јужне Кореје није успео да изгуби меч. На њихову жалост, дуел против Индонеажанки са 2:1, по сетовима 18:21, 21:14, 21:12.

Све играчице које су учествовале у овим мечевима избачене су са Игара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару