Читај ми!

Секунд као вечност

Шин А Лам остала је без финала у мачевању због једне секунде. Међутим, овде није реч о обичној секунди. Дуел између Корејке и Немице Брите Хајдерман обележила је скандалозна одлука судија да, и поред очигледног квара званичног сата, признају победу Хајдермановој. Шин А Лим, која није успела да сакрије тугу, напослетку је изгубила и дуел за бронзану медаљу.

Шин А Лам из Кореје остала је без медаље у мачевању због једне секунде. Али не било какве секунде. Због поквареног сата, који се, у правом смислу речи, заглавио на секунд до краја меча, Корејка је изгубила место у финалу.

Дуел Шин А Лам са Немицом Бритом Хајдерман сматран је дербијем и пре самог старта, а да је било узбудљиво показује и чињеница да је меч завршен нерешеним резултатом 5:5.

Ушло се у продужетке и тада ствари почињу да одступају од обичног двобоја.

Званични часовник показао је да је до краја дуела остао само још један секунд. Хајдерманова је пробала да поентира, али без успеха. Такмичарке су заузеле став поново, Немица је покушала још једном, али са истим исходом. Време се није мењало, и даље је стајало да је до краја остала та једна секунда. Трећи налет, којег никада не би ни било да није било проблема са сатом, донео је и поен и победу Хајдермановој.

Корејка је остала у чуду, њен тренер није крио бес, тражио је поништавање судијске одлуке.

Након пола сата већања, одлука је донета – какав год да је постојао проблем са сатом, дуел траје све док не истекне време. Ма колико банална била та одлука, морала је бити прихваћена као коначна.

Немици је додељена победа, а Шин А Лам је преостало само да, са сузама у очима, сачека борбу за бронзу.

Борбу за треће место завршила је поразом од Кинескиње Сун Јујие са 15:11. Ако јој је за утеху, Немица је изгубила финале од Украјинке Јане Шемјакине резултатом 9:8.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару