Американци уништили Француску

Са шесторицом играча са НБА педигреом, екипа Француске сматрана је једним од најозбиљнијих противника за америчке суперзвезде. Французи су, уз то, пре овог меча у један глас објавили како не постоји разлог због кога би се они прибојавали "дрим тима". То је све тако и било, али само у првих десет минута, колико је по свој прилици било потребно Американцима да се загреју. Коначан резултат, Сједињене Државе – Француска 98:71. Следећа жртва Дрим тима је Тунис.

Амерички национални тим је оправдао своју репутацију, али и сва очекивања која су постављена пред екипу коју предводе Коби Брајант и Леброн Џејмс, а која носи име екипе коју су предводили Џордан, Бирд и другари, и доминантно је савладао селекцију Француске.

Французи, који имају шест НБА играча у својим редовима, имали су снаге да парирају "дрим тиму" само у првих десет минута. Након тога, концентрација, снага , али и знање су их издали.

Разлика од једног поена на крају прве деонице претворила се у предност од 16 поена, да би у последњим тренуцима износила и близу 30.

Резултат након прве четвртине био је 21:10, али је серијом од 11:0 екипа Мајка Крижевског преломила утакмицу на старту друге четвртине. До краја меча, Американци су се прошетали и лако стигли до прве победе на турниру у Лондону.

Потпуно неприметан, тачније одлично маркиран, био је Тони Паркер, који је морао да се задовољи са десет поена и само једном асистенцијом.

Ово је, испоставило се, било нешто са чим Француска није успела да изађе на крај, односно није успела да се адаптира.

"Дрим тим" је предводио Кевин Дјурент, који се нашао у стартној петорци испред Кармела Ентонија. Сјајни Дјурент нанизао је 22 поена и девет скокова. Џејмс је сакупио девет поена, осам асистенција и пет скокова, а Кевин Лав, који је почео на клупи, имао је 14 поена.

У недостатку драматичнијих збивања, пажњу је поново заокупио вербални сукоб садашњих и бивших звезда НБА, па је Леброн Џејмс "одапео отровни стрелицу" пут првог "дрим тима" наводећи да би их ова генерација победила.

Први се у препуцавање упустио Коби Брајант, на кога су се одмах обрушили Мајкл Џордан, Чарлс Баркли и Скоти Пипен, а Леброн се скоро држао постранце у том спору, али није могао да се до краја суздржи од још једног вербалног дуела са човеком којег је наследио као прво лице "најкија", Мајклом Џорданом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару