Читај ми!

Почиње инвазија на Лондон

Спортисти из целог света ових дана стижу у Лондон где се одржавају Олимпијске игре, а на удару ће бити аеродром "Хитроу" који ће примити рекордан број путника. Аеродром је ангажовао око 1.000 волонтера да помогну дочек спортиста.

Највећи европски аеродром спреман је да дочека рекордни број путника, пошто су спортисти, функционери и извештачи из целог света почели данас да стижу у Лондон на Олимпијске игре.

Аеродром Хитроу саопштио је да ће спортисти из 50 земаља данас доћи у Лондон, а операцију су описали као "највећи мирнодопски оперативни изазов". Очекује се да ће кроз аеродром проћи 236.955 путника. Претходни рекорд био је 233.562, из јула 2011. године.

Хитроу је ангажовао око 1.000 волонтера да дочекују спортисте, функционере и медије, надајући се да ће Игре тако добити ведро лице. Посебни тимови ће бринути о опреми као што су атлетска копља или бицикли.

Стотине имиграционих агената олакшаваће притисак у дугачким редовима који су стална мука на том аеродрому. На аеродрому је видно више полиције, укључујући и јединице с псима.

У понедељак није било неуобичајених проблема, а међу првима данас дошли су амерички једриличари, јамајчански пливач и и талијански кајакаш.

Занимљиво је да је један од првих људи који је стигао у Лондон, амерички олимпијски шампион Керон Клемент, већ успео да се изгуби у британској престоници.

Амерички атлетичар је на Твитеру написао да је због збуњеног возача аутобуса четири сата кружи улицама главног града Велике Британије.

"И тако, четири сата изгубљена у путу. Није баш идеалан први утисак у Лондону. Спортисти су уморни, гладни, морају у тоалет. Молим вас, одвезите ме у село., написао је Клемент, један од стотињак америчких спортиста који су данас допутовали у Лондон.

На улицама Лондона изгубио се и један аутобус који је возио новинаре. Возач је скренуо на погрешном месту и на крају морао да се сналази захваљујући мапи града.

Олимпијске игре одржаће се од 27. јула до 12. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару