Немамо чега да се плашимо

"Гледамо своја посла. Ми нисмо дошли да играмо друге спортове, дошли смо да играмо ватерполо и то радимо. Нити ћемо полетети после ове утакмице, али нећемо ни пасти. Ми не знамо другачије да радимо", рекао је селектор Удовичић после победе у последњем колу Групе Б.

Селектор ватерполиста Србије Дејан Удовичић рекао је након победе над Румунијом да екипа има простора за напредак, али да не жели да ствара притисак играчима јер су они остали једини представници наше земље у колективним спортовима у Лондону.

"Задовољан сам. Наставили смо да играмо добру одбрану коју смо започели против Америке и то нам даје неку сигурност да можемо да радимо ствари које су нама битне. Према томе, мислим да само треба да гледамо себе и да покушамо да унапредимо игру из утакмице у утакмицу", изјавио је Удовичић новинарима у Лондону после победе од 12:4.

Селекција Србије је данашњим тријумфом осигурала прво место у групи, а ривал у четвртфиналу биће Аустралија.

"Систем такмичења је такав какав јесте. У овим околностима, у било ком екипном спорту, прво место те обавезује и ставља ти неки терет, зато што претпостављам да ће бити растерећенији и немају шта да изгубе", објаснио је Удовичић. Он је додао да не жели да ствара додатни притисак играчима.

"Тако је било и на прошлој Олимпијади. Ми смо били жигосани после ОИ у Пекингу, али то није ништа ново за нас. Гледамо своја посла. Ми нисмо дошли да играмо друге спортове, дошли смо да играмо ватерполо и то радимо. Нити ћемо полетети после ове утакмице, али нећемо ни пасти. Ми не знамо другачије да радимо", истакао је Удовичић.

Ватерполиста Србије Филип Филиповић оценио је да су прве две четвртине одигране на високом нивоу.

"Искрено, последњу четвртину нисмо одиграли нешто, осим одбране и појединих акција са играчем више које смо пробали. Ипак, ово што смо урадили до сада, иако је лепо, не значи ништа ако у четвртфиналу не поновимо квалитетну партију. Имамо добре шансе за пласман у полуфинале. Ми смо фаворити и немамо чега да се плашимо", навео је он.

Најбољи стрелац Србије у досадашњем току ОИ Андрија Прлаиновић истакао је да је екипа била сигурна и озбиљна против Румуније.

"Распуцали смо се у нападу у одбрани још боље одиграли него против Американаца. Сад чекамо четвртфинале, Аустралијанце, противника кога смо потајно прижељкивали. Све је на нама", поручио је Прлаиновић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару