Страх и пораз

Мислим да смо пропустили историјску шансу, али то смо ми. Живот иде даље, видећемо када анализирамо који су све разлози, али мислим да је, пре свега, тај страх од четвртфинала спутао ноге и руке, рекао је селектор рукометашке репрезентације Србије Веселин Вуковић после пораза од Мађарске и елиминације са Олимпијских игара.

Селектор рукометаша Србије Веселин Вуковић рекао је након пораза од Мађарске (23:26) да се његов тим у појединим тренуцима уплашио победе и да није било играча који би "повукао" екипу.

"У моменту када смо изгубили сигурност на голу, после једне контре коју је Станић лоше бацио, дошли смо у ситуацију да без храбрости нападамо. Нисмо имали решења у нападу и то нас је коштало четвртфинала. Мислим да смо пропустили историјску шансу, али то смо ми, живот иде даље, видећемо када анализирамо све који су разлози, али мислим да је пре свега тај страх од четвртфинала спутао ноге и руке", казао је Вуковић новинарима у Лондону.

Рукометаши Србије су такмичење у Б групи завршили са само једном победом и четири пораза.

"У овом тренутку нисмо имали превише спремних играча да остале поведу за собом. Онда дођете у ситуацију да губите поверење једни у друге, бавимо се свима другима осим собом, то су проблеми које оваква репрезентација не може да реши", казао је он.

Капитен Србије Момир Илић казао је да екипа на ОИ није успела да понови форму и атмосферу са Европског првенства, када је дошла до финала.

"Није то та екипа као што је била на ЕП, хомогена, компактна пуна самопоуздања. Нисмо веровали у то, нисмо били с главом добри и то је то. Једноставно, ми имамо квалитет да добијемо овакве утакмице, али психологија је важна ствар. Изгубили смо три утакмице на почетку и то нас је поколебало", казао је Илић.

Он није желео да коментарише да ли му је наступ на ОИ био последњи у дресу репрезентације.

Средњи бек Србије Никола Манојловић признао је да није очекивао пораз од Мађара.

"Веровао сам у нашу екипу, да можемо се подигнемо још једном и покажемо ко смо и шта смо. На крају нисмо успели у томе. Имали смо већ виђени пад у игри која нам је овде постао карактеристика", навео је Манојловић.

Он је додао да је успех што се, после три олимпијска циклуса, рукометна репрезентација вратила на Игре.

Манојловић је додао и да размишља о повлачењу из националног тима.

"Дошао сам да помогнем колико могу. Већ дуго размишљам о томе да ми је ово последње такмичење. Видећемо, има још пуно времена да се размишља о томе", закључио је Манојловић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару