Читај ми!

Ипак, тријумф Бразила

Добра партија наших одбојка, али противник је био сигурнији у петом сету и стигао до тријумфа. Србија - Бразил 2:3 (25:22, 15:25, 25:20, 22:25, 9:15). Наши момци освојили су бод који их оставља у трци са Немачком за четвртфинале. Ривал наше селекције у последњем колу такмичења по групама је Русија, меч се игра у понедељак, 12.30 РТС 1.

Два пута су наши одбојкаши водили, Бразилци стизали предност и на крају тријумфовали. Ипак освојен је бод наде, који још увек оставља наду да је пласман у четвртфинале могућ. Тај пут је трновит. Препрека огромна - Русија, последњи ривал наше селекције у групу. 

Добар старт наше селекције. До првог техничког тајм-аута Србија је створила три поена предности. У наставку Бразилци уз помоћ погрешне процене судија успевају да изједначе. То ипак није пореметило наше момке који настављају са добром игром и одржавају минималну предност. Одлични сервиси Старовића и наши долазе до три поена предности.

До другог техничког тајм-аута наши одбојкаши долазе до четири поена предности. Орлови настављају са одличном одбраном и у финиш сета улазе са три поена предности 20:17. Одржавамо ову прдност и Србија има три сет лопте. Користимо другу за 25:22 у првом сету.

Противник сигурнији у другом сету, наши не успевају да парирају. Противник је снажним сервисима пореметио наш пријем. Бразил на првом техничком тајм-ауту имају предност 8:6. Противник појачава и прави серију од 4:1, што је приморало Колаковића да тражи тајм-аут. Без резултата, противник на другом техничком тајм-ауту има предност од 16:9.

У финиш сета Бразил улази са предношћу од 20:12. Наши се не предају настављају да се боре за сваку лопту, међутим, противник је неумољив и стиже до недостижних 10 сет лопти, 25:15 за Бразил у другом сету.Орлови успевају да стабилизују пријем, то је довело до боље игре у пољу, ипак противник има минималну предност од 8:7 на првом техничком тајм-ауту. Поен за поен и у наставку сета. Бразилци користе пар наших грешака и воде са 15:12, Колаковић тражи тајм-аут и прекида серију противника. На другпм техничком тајм-ауту Бразилци воде са 16:13.

Наши одбојкаши везују три поена за 16:16, сада противник тражи тајм-аут. Србија потом прелази у вођство, 18:17. У финиш сета улазимо са предношћу од 21:19, нова два поена поен за наше на сервис Антанасијевића. Србија убрзо долази до четири сет лопте, користимо прву, 25:20.

Силовити Бразилци у четвртом сету везују поене и воде са 6:2. Наши успевају да приђу на 6:4, нове грешке наших момака и противник има предност од 8:4 на првом техничком тајм-ауту.

Велика борба и наши момци успевају да смање предност противника на 16:13, на другом техничком тајм-ауту. Успевамо да приђемо на 19:18. Нови тајм-аут за Бразилце. Међутим наши стижу до изједначења. Противник поново бежи на 21:19, а потом стижу и до 23:20. Колаковић узима тајм-аут, али противник долази до четири сет лопте, користе трећу за 25:22.

Наши немогу да се повежу у петом сету, Бразилцима све полази за руком. Орлови некако успевају да парирају, али противник на једином техничком тајм мауту води са 8:5. Противник осваја још један поен, а наш тренер тражи нови тајм-аут. Међутим, Бразил долази до великих 11:5. Нови тајм-аут за Србију.

Блок противника фантастично функционише и Бразилци одржавају предност и добијају сет резултатом 15:9.

Наредни ривал наше селекције је Русија, меч је на програму у понедељак.

 

 

 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару