Читај ми!

Осећам се боље него у Сеулу

Селектор стрељачке репрезентације Србије Горан Максимовић и отац Иване Максимовић, која је освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Лондону, рекао је да се осећа боље него када је он дошао до злата на Играма у Сеулу 1988. године.

"Мислим да је сада још бољи осећај него када сам ја освојио злато. Стварно је одрадила перфектно и више него што смо очекивали", казао је Максимовић. "Малтене нисам ни гледао меч, све време сам шетао и ниједном нисам погледао у цев кад је гађала. Само сам пратио резултат и видео да добро иде", рекао је отац 22-годишње стрељачице.

Како је рекао, последњи савет који је дао пред излазак на стрелиште односио се на ветар и самопоуздање. "Рекао сам јој да обрати пажњу на ветар и да се ничега не боји. Било је битно да зна да је спремна и да остане опуштена", рекао је Максимовић.

Ивана Максимовић је била најмлађа од осам финалисткиња, а њен отац је казао да верује да ће убудуће освојити још медаља. "Резултатски не може још много да напредује, бар не у овој дисциплини јер је светски рекорд само три круга више", рекао је он у шали.

"Сад је био циљ да достигне државни рекорд Лидије Михајловић, који је био постављен у затвореном, а сигурно ће ићи даље. Битни су пласмани и медаље убудуће", додао је Максимовић.

Његова супруга по завршетку финала није могла да сакрије сузе због ћеркиног успеха, а емоције су савладале и искусног селектора.

"Ја сам завршио своје плакање. Сада сам мало мирнији него што сам био пре финала и одмах после", казао је Максимовић уз осмех. Он је додао да од српских стрелаца очекује још медаља на Играма у Лондону, поред данашњег сребра и бронзе, коју је претходно освојио Андрија Златић.

"Имамо Дамира (Микеца), Андрију (Златића) и Немању (Миросављева). Сви су они у самом врху у својим дисциплинама, тако да очекујемо још једну медаљу", истакао је Максимовић.

"Јуче сам рекао да мора да буде још једна медаља. Можда нисам ни планирао да буде данас, али с обзиром на то да је Ивана узела, треба очекивати још узбуђења до краја", додао је селектор српских стрелаца.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару