Читај ми!

Нови јунак Лондона

Постоје разни начини да се постане херој на Олимпијским играма. Неки од њих чак и не укључују рекорде, медаље или чак ни победе. Није неопходно ни да будете претерано добри у дисциплини у којој се такмичите. Довољно је само да се борите најбоље што умете како бисте своју земљу представили у најбољем светлу. Када то учините, за вас неће навијати само ваша земља, већ и цео свет.

До сада непознати веслач Хамаду Ђибо Исака из Нигера постао је планетарна звезда након такмичења на Олимпијским играма.

Исака је био убедљиво последњи у квалификацијама, а затим и у репесажу. Исака је циљну линију прошао минут и 40 секунди након што је то учинио победник трке, али је завредео највећи аплауз публике.

Током трке, више него симпатичног такмичара бодрио је чак и званични спикер.

"Још мало, још мало... Можеш ти то", одзвањало је језером Дорни.

Када је коначно завршио трку, Исака се потпуно изморен преврнуо у воду, а потом поздравио публику.

"Био сам добар, стигао сам до краја", рекао је момак који је научио да весла пре само три месеца. На Олимпијске игре га је довела посебна позивница Међународног олимпијског комитета.

Такмичар из Нигера тако је подсетио на чувеног Ерика "Јегуљу" из Екваторијалне Гвинеје, коме је у Сиднеју 2000. године требало двоструко више времена да отплива 100 метара него ли победнику трке. Ерик Мусамбани није успео ни да буде бржи од светског рекорда на 200 метара, али је ипак био довољно добар да исплива национални рекорд своје домовине.

"Можда немам технику, али имам снагу", рекао је Исака који и даље не може да верује да се уопште налази на Играма. Посебно му се допало отварање.

"Било је величанствено. Никада у животу нисам видео ватромет," додао је Исака.

За разлику од навијача, било је и оних који нису били подједнако задовољни због наступа момка из Нигера на Олимпијским играма. Међу критичарима, који сматрају како није праведно да Исака заузима место квалитетнијим веслачима, јесте и легенда светског и британског веслања Стив Редгрејв.

"На свету постоји много бољих веслача који су заслужили место на ОИ," поручио је власник пет олимпијских злата.

Међутим, главни секретар Светске веслачке федерације Мет Смит тврди како Исака није заузео ничије место, већ је једноставно придодат програму.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару