Читај ми!

Искључите телевизоре, немојте нас гледати

Хрватским кошаркашима тешко је пао пораз од Босне и Херцеговине у четвртом колу Европског првенства. "То је наш сељачки менталитет по којем ћемо данас играти супер, а сутра катастрофално", рекао је хрватски капитен Поповић после пораза од БиХ. Његов саиграч Анте Томић поручио навијачима: "Угасите телевизоре, немојте нас гледати".

Група Ц која представља балканско "буре барута" показала се као најзанимљивија на шампионату. Четири репрезентације некадашње Југославије, појачане екипом из комшилука, Грчком, и Финцима, који су једини "залутали" приредиле су у прва четири кола прегршт узбуђења.

У недељу, цела Македонија је славила тријумф над Грчком. Дан касније, велико славље својим навијачима приредила је Босна и Херцеговина која је неочекивано савладала Хрватску.

Колико је овај пораз у комшијском дербију тешко пао Хрватима најбоље говоре речи капитена Марка Поповића, који после меча није штедео речи критике на рачун националног тима.

"Кући се спрдају са нама. Можемо се правити да нас није брига, али није тако. Срамота је да за клубове играмо срцем, а за репрезентацију не. То је наш сељачки менталитет по којем ћемо данас играти супер, а сутра катастрофално", рекао је Поповић за хрватске медије.

Ништа блажи није био његов саиграч Анте Томић који је рекао да је Хрватска играла без мотивације и воље.

"Нисмо имали срца. Не знам што је недостајало, ваљда воље и мотивације. Не може се озбиљној екипи догодити да нам један играч забије 15 поена у првих седам минута ни да нам забију 50 кошева до полувремена", рекао је Томић.

Он је имао поруку и за хрватске навијаче крај малих екрана: "Угасите телевизор, немојте нас гледати", поручио је Томић.

После изгубљене утакмице од БиХ, Хрватска има по две победе и пораза и за пролаз у наредну рунду потребан им је тријумф над Грчком у последњем колу.

На другој страни, медији у БиХ величају тријумф својих изабраника којима још једна победа треба да би осигурали пласман у следећу фазу.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару