Читај ми!

Македонци избацили БиХ

Поразом од Македоније (75:63), репрезентација БиХ завршила такмичење на Европском првенству у Литванији. Литванци сигурни против Португала (98:69), Украјина савладала Белгију (74:61) и послала Грузију у даље такмичење.

Репрезентација Македоније фуриозно је завршила први део такмичења на Европском првенству у Литванији. Македонија је у последњем мечу групе Ц савладала БиХ (75:63) и као првопласирана екипа наставља учешће на шампионату.

Са друге стране, репрезентација БиХ завршила је наступ у Литванији, а као трећепласирана екипа из групе Ц у следећу рунду неочекивано се пласирала Финска.

БиХ је одлично почела меч и на полувремену имала предност од три поена. Ипак, Македонци су били решени да заврше такмичење на првом месту у групи и одличном игром, пре свега Мекејлеба и Антића, праве преокрет и на крају долазе до убедљиве победе.

Најефикаснији у македонском тиму био је Лестер Мекејлеб са 22 поена, Перо Антић постигао је 15, уз 14 скокова. Са друге стране, заказао је Телетовић постигавши за њега скоромних осам поена, а Ђедовић је био најбољи са 15 поена и седам скокова.

Литванија је, као што је и очекивано, била прилично убедљива против Португала (98:69), нарочито у другом полувремену. Португалци су тако завршили такмичење без победе на шампионату, док Литванци следећи меч играју против Србије.

Најефикаснији у победничком тиму били су Поцијус и Јасикевичијус са по 14 поена, док је код Португалаца бољи од осталих био Андраде са 16 поена и пет скокова.

Украјина је, у групи Д, убедљиво савладала Белгију (74:61), али су обе репрезентације завршиле такмичење у Литванији. Оваквим развојем ситуације, у наредну фазу пласирала се репрезентација Грузије.

Од Украјинаца најбољи је био Кравцов са 13 поена и 16 скокова, док је Печеров постигао 15 поена. Белгију је предводио Ван Росом са 17 поена.

Сутра је у Литванији дан паузе, а такмичење се наставља у среду, када су на програми први мечеви новонасталих група.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару