БиХ боља од Црне Горе

Босна и Херцеговина добила је балкански дерби против Црне Горе резултатом 94:86. Јунак победе Мирза Телетовић. Иберијски дерби између Шпаније и Португала припао "фурији", која је тријумфовала резултатом 87:73. Бугарска после велике драме тријумфовала над Белгијом, убедљиве победе Турске и Француске.

Иберијски дерби између Шпаније и Португала очекивано је припао "фурији", резултатом 87:73.

Португалци су били достојан противник само првих десет минута када су имали и неочекивану предност од седам разлике, која се брзо истопила у наставку.

Најбољи појединац на мечу очекивано је био Пау Гасол који је постигао 20 поена, уз проценат шута из игре 89 одсто (осам од девет за два поена). Њега је у стопу пратио Хуан Наваро који је убацио 17 кошева. Код поражене екипе најефикаснији је био Антонио Таварелс са 17 поена.

У новом екс-Ју дербију Босна и Херцеговина је била боља од Црне Горе резултатом 94:86, по четвртинама (25:19, 23:22, 19:27, 27:18).

Победник је одлучен у последњих десет минута игре у које је Црна Гора ушла са поеном предности. Расположени Телетовић и Гордић сјајном игром преломили су меч на страну БиХ.

У реперзентацији БиХ најбољи је био Телетовић који је постигао 23 поена (пет тројки), Нихат Ђедовић је убацио 19 кошева, Ненад Гордић 14.

Код „ђетића" Никола Пековић и Омар Кук убацили су по 16 кошева, Владимир Дашић постигао је 14, Владимир Дргићевић 13, Горан Јеретин поен мање.

У групи Д Бугарска је савладала Белгију резултатом 68:65 и дошла до прве победе на шампионату.  резултатској клацкалици у којој су се тимови 18 пута смењивали у вођству, Бугарска је преко Филипа Виденова успела у последњем минуту да преломи меч.

Најефикаснији у победничком тиму био је Роланд са 22 поена, док је Виденов постигао 17 кошева. У репрезентацији Белгије Сам ван Росон дао је 17 кошева, Бегин 13, Ван ден Спигел поен мање.

До друге победе на шампионату дошла је Бугарска, која је без већих проблема савладала Велику Британију са 90:61.

Водећи стрелац турског тима био је Емир Прелџић са 15 кошева, док је Омер Онан постигао један мање. Код Британаца најбољу партију пружио је Луол Денг који је поред 22 поена имао и осам скокова.

У мечу наше групе Французи су убедљиво савладали Израел резултатом 85:68. Израелци су цело полувреме добро парирали моћним Французима, који су тек после буђења Паркера савладали отпор противника.

Тони Паркер је уједно био и најбољи играч на мечу, постигао је 21 поен, и укњижио је осам асистенција.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару