Читај ми!

Паркер срушио Летонију

Тони Паркер донео победу Француској над неугодном Летонијом (89:78). Турска убедљива против Португала (79:56), док су се Грчка и Турска намучиле против Босне и Херцеговине (76:67), односно Бугарске (67:59).

Репрезентација Француске мучила се против Летоније, али је на крају, ипак, забележила победу (89:78), највише захваљујући феноменалној партији Тонија Паркера.

Летонци су одлично почели меч и прву четвртину решили у своју корист (25:18), Французи су до полувремена стигли до минималне предности, да би у другој четвртини оправдали улогу фаворита у овом мечу.

Паркер је предводио "триколоре" са чак 31 постигнутим поеном, а уз то је забележио и седам асистенција. Дијао је додао 14, а Желабал 11 поена. Код поражене екипе, најефикаснији је био Блумас са 32 поена.

Турска је у групи А забележила убедљиву победу над Португалом (79:56). Победа је могла бити знатно убедљивија, да се турски кошаркаши нису опустили у последњој четвртини и дозволили противнику да смањи предност.

Најефикаснији у екипи Турске били су Хидајет Туркоглу и Енес Кантер са по 14 поена, док је Омер Онан додао 10. У екипи Португала истакао се Евора са 12 поена и исто толико скокова.

Грчка је, теже него што се очекивало, изашла на крај са репрезентацијом Босне и Херцеговине (76:67), која је на полувремену имала малу предност. Ипак, кључна је била трећа четвртина, коју су Грци добили са 24:15, направили предност, коју су до краја меча задржали.

Грчки репрезентативци добро су распоредили поене. Најефикаснији били су Калатес и Зизис са по 13 поена, док је Куфос, уз 10 поена, имао и 10 скокова. Код поражене екипе, најбољи је био Елмендин Кикановић са 15 поена, док је Мирза Телетовић забележио само шест.

У групи Д, Словенија је савладала Бугарску са 67:59 и победом започела учешће на шампионату. Словенци су током целог меча били у предности, али нису успели да се одлепе од неугодних Бугара.

Словенију је предводио Еразем Лорбек са 18 поена и девет скокова, Горан Драгић додао је 13, док се код Бугара истакао Роуланд са 20 поена и девет скокова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару