Спор почетак Шпаније

После много проблема и велике борбе, Шпанија савладала Пољску са 83:78. Црна Гора забележила прву победу на европским првенствима, савладавши Македонију после продужетка (70:65). Грузија декласирала Белгију (81:59).

Репрезентација Шпаније успешно је почела одбрану титуле првака Европе. У првом мечу на Евробаскету у Литванији, "фурија" је, теже него што се очекивало, савладала екипу Пољске, резултатом 83:78.

Шпанци су сјајно одиграли прво полувреме, па су после 20 минута имали предност од 44:31. Ипак, у другом делу, предвођени Томасом Келатијем, Пољска прави велику серију, па су пред крај меча домаћини претходног шампионата стигли и до 80:78.

До изненађења, ипак, није дошло, па је Шпанија забележила прву победу. Најзаслужнији за победу фурије били су Пау Гасол са 29 и Хуан Карлос Наваро са 23 поена, док је код Пољака најефикаснији био управо Келати са 18 поена и седам асистенција.

У првом мечу групе Ц, у балканском дербију, Црна Гора је савладала екипу Македоније са 70:65 и тако забележила прву победу на европским шампионатима у историји и то после продужетка.

Током већег дела меча виђена је изједначена борба, али је пресудио Владимир Дашић који је одиграо феноменалан меч, постигавши 20 поена, уз чак 16 скокова. Македонце је предводио Бо Мекејлеб, који је постигао 17 поена, али то није било довољно за победу наших јужних суседа.

Најубедљивију победу у дневном термину забележила је репрезентација Грузије, која је са 81:59 савладала екипу Белгије. Грузија је доминирала током читавог меча, о чему сведочи податак да су Белгијанци изгубили све четири четвртине.

Најефикаснији код победника био је Пачулија са 16 поена, док су Саникидзе и Шенгелија додали по 13. У редовима Белгије, бољи од осталих били су Бегин са 13 и Мбенга са 12 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару