Читај ми!

"Панцери" за нијансу бољи

Репрезентација Србије, за коју нису играли Теодосић, Трипковић и Крстић, није наставила низ победа у оквиру припрема за Европско првенство. У првој утакмици на турниру у Измиру боља од изабраника Душана Ивковића била је селекција Немачке, која је и поред одсуства Дирка Новицког показала да сигурно неће бити лак плен у Литванији. Коначан резултат 58:59, по четвртинама 13:20, 16:10, 16:22, 13:7.

Селектор Ивковић меч је почео са петорком Тепић, Рашић, Перовић, Савановић и Кешељ. Наш тим, очигледно недовољно одморан јер је директно из Словеније допутовао у Измир, је у меч ушао несигурно, са доста промашених отворених шутева и изгубљених лопти.

Немци су, с друге стране, меч почели јако мотивисани, што је и резултирало да у једном тренутку имају предност и од 17:4 у првој четвртини. Прва деоница завршена је "повољнијим" резултатом 20:13 у корист „панцера". Ивковић је у последњих неколико минута прве четвртине на терен послао четворицу нових играча, Марјановића, Мачвана, Марковића и Милосављевића, што је чинило се мало продрмало наш тим.

Србија је у другој четвртини дошла до даха, пронађен је и одговор за пик-ен-рол Немаца, који је током целог сусрета сјајно функционисао, тако да су изабраници селектора Ивковића стигли и до предности од 29:28. Међутим, на паузу су са предношћу ипак отишли Немци, резултат је био 30:29, али гледајући другу деоницу навијачи Србије су сигурно имали разлога за оптимизам пред наставак сусрета.

Трећа четвртина, нажалост, није донела ништа ново. Србија је са муком стизала до поена, што је Немачка искористила да се поново одлепи. После дуге паузе на паркет се вратио тек опорављени Немања Бјелица, а "орлови" су прву тројку погодили тек из петнаестог покушаја за резултат 45:52.

И поред објективно слабије игре, репрезентативци Србије успели су да се потпуно резултатски врате у меч, и да поведу са 57:53, што је уједно и највећа предност Србије у овој утакмици.

Али онда су поново посустали, без неког очигледног разлога, што је било довољно Немцима да поведу са 59:58, на мање од минут до краја.

„Орлови" су у два узастопна напада покушали тројком да реше утакмицу, али шут поново није слушао, па су „панцери" поново прославили тријумф над Србијом, баш као и прошле године на Светском првенству.

Најефикаснији у тиму Србије био је Бобан Марјановић са 11 кошева, а солидну партију пружио је Коста Перовић са 10 поена, као и Стефан Марковић са шест асистенција и седам ухваћених лопти под кошем. Забрињава поново јако лоше шутерско вече наших репрезентативаца, а посебно је неубедљив био шут са линије 6,75, са просеком од очајних 14 одсто.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару