Читај ми!

Победа на мишиће

Кошаркаши Србије савладали су у Љубљани селекцију Македоније са 81:73. Меч је одигран у оквиру првог кола на турниру "Шест нација", у оквиру припрема за Европско првенство. Изабраници Душана Ивковића нису пружили бљештаву партију, али се чинило да су дозирали ритам прикладан фази припрема у којој се налазе, као и имену противника. Наредни ривал нашој селекцији биће Босна и Херцеговина, а меч је на програму у понедељак.

Кошаркашка репрезентације Србије победила је Македонију реултатом 81:73 у првом мечу на турниру „Адеко Купу Екс-Ју" у Љубљани.

Екипи Душана Ивковића ово је уједно била и прва провера пред предстојеће Европско првенство у Литванији, а већ у понедељак Србија игра свој други меч против Босне и Херцеговине.

Као што нас је и навикао у претходних неколико година, Милош Тедосић је био најбољи појединац сусрета, који је на крају имао 14 поена, седам асистенција, четири скока и три украдене лопте. Душко Савановић био је најефикаснији у српској селекцији са 18 поена, а запажен учинак имали су и Меленко Тепић и Коста Перовић са по 11 поена.

Душан Ивковић је дуел против Македоније почео у петорци Теодосић, Тепић, Милосављевић, Савановић, Перовић.

У уводним минутима видело се да је Теодосић расположен за игру. Нови плејмејкер московског ЦСКА постигао је прва четири поена наше селекције на сусрету, а имао је и неколико јако луцидних потеза којима је показао да се налази у сјајној форми.

Одлична проигравања Теодосића најбоље је користио Савановић који је у првих 10 минута постигао три тројке. Србија је серијом 12:0 стекла прву двоцифрену предност (21:9), Македонци су успели да се приближе на 22:16, али је резултат по окончању прве четвртине био 29:18.

У другој деоници уследио је пад у игри наше репрезентације, док су се Македонци мало опустили и заиграли знатно боље. Наши јужни суседи почели су други квартал серијом 5:0, а одличан је био некадашњи играч Црвене звезде Перо Антић са 10 поена.

У финишу полувремена уследио је низ Македоније која је постигла пет тројки заредом, што им је донело и вођство (44:42). На полувремену је било 47:46 за Македонију.

Одржавали су Македонци предност и већим делом треће четвртине, али је вођство пред последњих десет минута, ипак, имала Србија. Теодосић, Крстић и Перовић били су јако добри, па је после 30 минута било 63:62 за нашу селекцију.

У последњих десет минута није било дилеме, Србија је додала гас и успела је коначно да се одлепи. Теодосић се поново разиграо и Србија је на крају забележила победу у првом припремном мечу пред Евробаскет у Литванији.

У другом вечерашњем сусрету домаћин Словенија је савладала Црну Гору са 86:79.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару