Тео се извињава Србији

Србија је на рачун Турске прошла у четвртфинале Евробаскета 2011. Није било лако проживети сличну ситуацију са прошлогодишњег СП из Турске. Плејмејкер Србије извињава се нацији због нелогичног потеза у одлучујућим моментима утакмице, али и због драматичне завршнице.

Србија је оставила Турску за собом, али је врло лако могло да се деси да трилер завршница опет припадне противнику, који нас је коштао финала на прошлогодишњем Првенству света. Милош Теодосић жели да се извини нацији због „кидања живаца".

"Изгледа да је морало тако. Извињавам се свим навијачима у Србији. Шта да радимо? Волео бих да остану уз нас, јер нам заиста значи њихова подршка, иако нам нису близу. Сјајно смо отворили утакмицу, не знам ни сам из ког разлога смо пали у другом полувремену. Ипак, борили смо се до самог краја и показали карактер. Четвртфинале је утакмица о којој смо сви размишљали пре доласка у Литванију", рекао је Теодосић за Вечерње новости.

У четвртфиналу, у четвртак од 20 часова, Србији ће се супротставити бољи тим из дуела Русија - Македонија.

"Имамо довољно времена да смиримо главе до те утакмице. Сада је све на нама, једна победа нас дели од остварења циља", додаје Тео.

Душко Савановић напомиње да се тим ни у једном тренутку није уплашио, али је такође свестан снаге турског тима.

"Нисмо се уплашили. Да јесмо, не би се овако завршило. Вероватно бисмо изгубили са 50 разлике. Наравно, увек је боље победити убедљиво, али је важно побеђивати и када лоше играш. Због тога смо велика екипа. Знате, није Турска Партизан из Косјерића, коју можеш да сломиш у првој четвртини. Игра се још пола сата. Одиграли смо феноменално 10-15 минута, после смо стали, а они су појачавали. Као у партији шаха", рекао је Савановић.

Ево како је нови члан Ефеса прокоментарисао последњи напад Турске.

"Као реприза прошле године. Опет четири секунде до краја, само што је тада Тунчери дао кош из улаза, сада од тога нема ништа. Паметнији смо из године у годину. Много нас диже ова победа. Фасцинантна ситуација, ушли смо у четвртфинале. Знате ли колико је добрих екипа у Европи, поготово после овог проширења"?

А све се одиграло на годишњицу чувеног пораза у Турској.

"Знам. И Ђоковић је победио Федерера. Све се одлично поклопило", рекао је популарни Саван.

Србија четвртфинални дуел игра у Каунасу, у четвртак од 20 часова.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару