Читај ми!

Лош приступ утакмици

Србија је деловала немоћно против Шпаније. Репрезентација је доживела трећи узастопни пораз на континенталном Шампионату, а више од изгубљених бодова навијаче може да забрине веома лоша игра националног тима. Изабраници Душана Ивковића деловали су поприлично уморно и анемично и ни у једном тренутку није изгледало да могу да угрозе "црвену фурију".

Сутра је слободан дан у овој групи, а у недељу у последњем колу Србија од 14,30 игра против Турске за пласман у четвртрфинале, као и за освајање једног од првих шест места која гарантују олимпијску визу.

"Рећи ћу вам оно што сам рекао и играчима у свлачионици. Није ми јасно да шпански тим, са играчима који су освајали НБА прстенове, шампионате Европе и света, више поштују нас, него што смо ми поштовали њих. Мислим на однос према игри, концентрацију, жељу, доношење одлука на терену... Све је било на страни селекције Шпаније", истакао је селектор репрезентације Србије  Душан Ивковић у обраћању новинарима на медијској конференцији после дуела са селекцијом Шпаније.

Тражио је селектор Ивковић узроке пораза и лоше игре против званичног шампиона Европе:

"Техничка правила игре и концентрација играча наш су највећи проблем. Не могу да верујем да се после договора на полувремену, да пробамо да добијемо други део утакмице, смањимо заостатак на 12 поена разлике, а затим дозволимо Шпанији да направи серију 14:0, а да притом не изађемо из бонуса. То су неке ствари које морамо што пре да решимо. У претходна три меча на великим такмичењима, имали смо скор 2-1 против Шпанаца, играли добру кошарку на тим мечевима, али не верујем да је то разлог лошег менталног приступа утакмици".

Следи утакмица се селекцијом Турске, пресудни дуел у борби за пласман у четвртфинале Еуробаскета 2011.

"Имаћемо велику шансу против репрезентације Турске. С обзиром на саставе тимова, квалитет и форму, верујем да би смо прихватили да сами одлучујемо питање пласмана у четвртфинале и даљу реализацију нашег основног циља, пласмана на Олимпијске игре у Лондону. Само никако не смемо да тај дуел видимо као прилику да се реванширамо за пораз у полуфиналу Светског првенства прошле године. Ова утакмица играће се у сасвим другачијим околностима", закључио је селектор Душан Ивковић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару