Читај ми!

Ивковић неће честитке

Нема разлога да нам честитате, на чему? Ако је на борбености, у реду, али то није довољно. Знате, има ситуација када одиграте лоше, а добијете, то је велика ствар. А ми смо одиграли велики меч, али смо изгубили. Не видим у томе ништа утешно, рекао је селектор "орлова" после меча са Француском који је Србија изгубила резултатом 97:96.

Једна лопта је одлучила дерби групе Б, па и целог Европског шампионата, између Србије и Француске. Нажалост, та лопта је превагнула на страну "триколора", који у наредни круг преносе максималан број бодова. Селектор Србије Душан Ивковић рекао је да је Србија одиграла велики меч који је на крају изгубила.

"Нема разлога да нам честитате, на чему? Ако је на борбености, у реду, али то није довољно. Знате, има ситуација када одиграте лоше, а добијете, то је велика ствар. А ми смо одиграли велики меч, али смо изгубили. Не видим у томе ништа утешно. Али, ни ја, ни моји играчи немамо времена да ламентирамо, кажу да живот иде даље, али није лако", рекао је Ивковић.

Иако је Савановић промашеним зицером у последњим секундама постао трагичар меча, стратег "орлова" сматра да је Србија меч изгубила много пре раније.

"Изгубили смо, заправо, пре тог Савановићевог шута, па сваком може да се тако нешто деси. Ривал нас је надскочио (37-22), а вероватно због атлетске надмоћи, том физичком детаљу, који је претегао на њихову страну. Они су из 13 скокова забележили чак 14 поена. Слабо смо их "читали", недовољно финтирали. Украли су чак 14 лопти, а ми само осам, а из толико крађа, као и наших грешака (18), убацили су 33 поена... Могао бих још да се играм бројкама, али то је чињеница. И шта је вредело што смо све остало добро урадили", нагласио је селектор "орлова".

Ивковић је рекао да су две екипе одиграле велику утакмицу, али да он није задовољан што је екипа пренела "само" два бода у наредну фазу.

"Одиграли смо велику утакмицу, са продужетком, велику не само за нас, то је био најбољи меч у групи у Шауљају, без конкуренције. Нажалост, ми смо изгубили у последњем шуту. А све је у том финишу одиграно како смо се договорили, штета... Не знам за обичан свет код нас, да их је неко питао да ли би били задовољни да пренесемо два бода у другу фазу ЕП, можда би многи рекли да је то сасвим довољно, али за мене није. Ја волим све да добијем и зато се овако осећам", каже српски селектор.

"Морамо да дигнемо главу, идемо у Виљнус, у другу фазу Европског првенства", поручује на крају Ивковић.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару