Читај ми!

Французи за нијансу бољи

Дуго је Србија одолевала Французима, у већем делу меча била и бољи ривал, али на крају "петлови" долазе до минималне победе (97:96). Продужетак одлучио победника меча и групе Б, Савановић промашио победу, Паркер и Батум предводили Французе. Наредни ривали Турска, Литванија и Шпанија.

"Орлови" су доживели први пораз на шампионату у Литванији. После велике борбе и продужетка, Француска савладала Србију (97:96) и пласирала се у нову групу као првопласирана екипа. Савановић трагичар, Кешељ феноменалан.

Србија је одлично почела меч. Французи су већину поена постигли захваљујући физичкој доминацији, али са друге стране поново је Теодосић сјајно разиграва саиграче. После друге тројке Кешеља на мечу и вођства од 17:12, Венсан Коле затражио је и први тајм-аут.

После шест везаних поена Тонија Паркера, Француска стиже до првог вођства на мечу (20:19). Наша репрезентација била је оптерећена личним грешкама, али ипак се на први одмор одлази са минималном предношћу "орлова" (25:24).

Прва половина друге четвртине протиче у резултатској клацкалици, са главним играчима обе екипе на клупи. Французи, махом поенима са линије слободних бацања, полако подижу предност. Наши репрезентативци нешто слабије граде свој рекет, па "петлови" стижу до 43:38.

Седам секунди пре полувремена, Милош Теодосић погађа три слободна бацања и поставља коначан резултат после две четвртине 43:41 за Французе.

Друго полувреме креће одличном одбраном Француза, у којој предњачи Тони Паркер. Несигурна игра Србије у нападу и велики број изгубљених лопти доводи до серије "петлова", који долазе до осам поена предности (52:44). У тим тренуцима, наши момци деловали су изгубљено, али се после тајм-аута Дуде Ивковића ситуација мења.

Две тројке Кешеља и једна Рашића довољне су за серију од 13:0 и Србија поново долази до предности 57:52. Али, Француска се не предаје.

Ноа држи "петлове" у игри, постиже шест поена и Французи поново враћају клацкалицу на своју страну. Посебно добро функционише офанзивни скок Француза, али невероватном тројком Рашића у последњој секунди треће чествртине, Србија у последњи део улази са два два поена предности (64:62).

Одлично Французи почињу и последњу четвртину и стижу до серије, коју прекида Стефан Марковић, тројком о таблу. Французи већ после четири минута последње четвртине излазе и бонуса, а наши момци су сигурни са линије слободних бацања.

Дуго је на семафору стајало 74:72 за Французе, неколико узастопних напада нису искористиле обе екипе, а онда Теодосић доноси изједначење са линије слободних бацања. Улазимо у последња два минута са нерешеним резултатом, очекује нас пенал завршница.

Александар Рашић је одлично одиграо меч, али у завршници прави велику грешку, губи лопту у нападу, после чега Теодосић прави неспортску личну грешку, 40 секунди пре краја меча. Међутим, Батум промашује оба слободна бацања, а и Французи не користе напад.

Десет секунди пре последњег судијског звиждука, Ненад Крстић са линије слободних бацања доноси ново изједначење, а Венсан Коле тражи тајм-аут. Тони Паркер преузима ствари у своје руке, али промашује. На реду је продужетак.

Као и у завршници регуларног дела меча, и у продужетку се највећа битка водила са линије слободних бацања. Ипак, тројка Кешеља на старту продужетка донела је предност Србији, истом мером узвратио је и Желабал.

Поново се у последњи минут улази са егалом, Дијао погађа два бацања, а онда Марко Кешељ постиже своју седму тројку из деветог покушаја, за минималну предност Србије. Деветнаест секунди пре краја, Паркер погађа оба бацања, а онда у последњем нападу "орлова" Савановић промашује зицер и Французи славе велику победу.

Србија: Теодосић 11(7а), Тепић 2, Рашић 11, Паунић, Бјелица 2, Марковић 3(6а), Савановић 10(5с), Кешељ 25, Крстић 22, Перовић 4, Марјановић, Мачван 6.

Француска: Ноа 14(9с), Батум 18(5с), Серафан 11, Албиси, Кауди 4, Паркер 24, Траоре, Пјетрус, Де Коло, Дијао 15(5с, 5а), Чикамбу, Желабал 11.

У новоформираној групи Е, Србија ће одмерити снаге са Турском, Шпанијом и Литванијом, домаћином шампионата.

Број коментара 177

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару