Читај ми!

Отпали Трипковић и Милосављевић

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић саопштио је да на Европско првенство у Литванију неће путовати Урош Трипковић и Драган Милосављевић. Кошаркаши Србије у понедељак ће отпутовати у Литванију. Европско првенство одржаће се од 31. августа до 18. септембра.

То значи да ће сребрну медаљу, освојену пре две године у Пољској, бранити: Милош Теодосић, Миленко Тепић, Александар Рашић, Иван Паунић, Немања Бјелица, Стефан Марковић, Душко Савановић, Марко Кешељ, Ненад Крстић, Коста Перовић, Бобан Марјановић и Милан Мачван.

Селектор Ивковић је образложио састав репрезентације тиме да је имао у виду "структуру тима и потребу за скоком". Он је оценио да је предстојеће Европско првенство најјаче у историји.

"Европско првенство никада није било јаче, а то је добро за кошарку. Ми ћемо на њему ићи од утакмице до утакмице. Сада размишљамо само о мечу са Италијом", рекао је Ивковић.

Србија почиње такмичење на ЕП у среду у 14.15 утакмицом са Италијом.

Селектор је рекао да циљеви тима нису промењени упркос бројним повредама.

"Објективно је тачно да смо имали много повреда и да нисмо имали довољно разиграних играча, али циљеви нису промењени, а то је пласман на Олимпијске игре", рекао је Ивковић.

На Олимпијске игре 2012. године у Лондону пласираће се финалисти са ЕП у Литванији.

Ивковић је додао да не би унапред прихватио бронзану медаљу "због вере у свој тим".

"Ми можемо да будемо тим више него сви остали, да нема тога били бисмо просечна екипа. Наша друга велика предност је то што смо већ четири године заједно и сада ћемо бити тим више него икада до сада", рекао је Ивковић.

Председник КСС-а Драган Ђилас рекао да су исплаћена сва заостала дуговања, иако нико од играча ни из стручног штаба није питао за те премије.

"Ја бих био задоољан ако се играчи буду борили за грб Србије као до сада", рекао је Ђилас.

Србија ће се такмичити у Групи Б, у граду Шиуљај, са Италијом, Француском, Немачком, Летонијом и Израелом.

Кошаркаши Србије ће у понедељак отпутовати у Литванију.

Европско првенство одржаће се од 31. августа до 18. септембра.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару