Читај ми!

Окупили се "oрлови"

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се у Београду на почетку припрема за Европско првенство у Литванији, са четворицом играча мање, али и новим тим-менаџером, Небојшом Илићем. Драган Ђилас, стручни штаб и репрезентативци наше земље желе да државни тим на шампионату Европе освоји златну медаљу.

Селектор Душан Ивковић раније је позвао 19 играча, али вечерас није било капитена Ненада Крстића, затим Ивана Раденовића, Милована Раковића, као и Мирослава Радуљице који је отказао учешће због повреде.

Ивковић је рекао да ће Крстић стићи ових дана, када заврши приватне послове, а да из сличних разлога нема Раковића. Селектор је навео да Раденовић није одлучио да ли да дође пошто је последње две године испада са списка, а тренутно нема клуб. Требало би да ситуација са њим буде решена до недеље, када екипа одлази на двонедељне базичне припреме у немачки Ротенбург.

Извештаче је изненадио и Небојша Илић, који ће бити тим-менаџер уместо Мирослава Берића.

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас пожелео је играчима и стручном штабу срећан рад и рекао да је савез финансијски консолидован и да је исплаћен већи део заосталих премија.

"Ићи ћемо на највиши пласман, али без икаквог резултатског притиска", поручио је Ђилас приликом окупљања изабраника селектора Душана Ивковића у београдском хотелу "Зира". Он је позвао представнике домаћих медија да пруже пуну подршки српској репрезентацији.

Ивковић је казао да ће екипа до недеље имати само три кошаркашка тренинга, а да пре свега следи тестирање.

"Играчи ће сутра дати крв и биће обављени лекарски прегледи, пошто многи нису стигли ни то да ураде. Атмосфера је добра, а то је најважније. Стално говоримо да имамо најмлађу екипу и да хоћемо да је подигнемо на виши ниво", каже Ивковић. Селектор је казао и да ће ускоро бити познато каква је ситуација са Немањом Бјелицом, који се опоравља од повреде, али је додао да неће бити накнадних позива.

Неизбежна тема био је и Новак Ђоковић, освајач Вимблдона и први тенисер света. Ивковић је рекао да његов успех посебно мотивише играче.

На почетак припрема у Београду дошли су:

Бекови: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Александар Рашић, Миленко Тепић, Урош Трипковић, Драган Милосављевић и Иван Паунић.
Крила: Немања Бјелица, Марко Кешељ и Марко Чакаревић.
Крилни центри: Душко Савановић, Новица Величковић и Милан Мачван.
Центри: Коста Перовић и Бобан Марјановић.

Базични део припрема најбољи српски кошаркаши, за разлику од претходне три године, биће обављен од 10. до 23. јула у немачкој бањи Ротенбург. Следи одлазак у Вршац, где ће наш државни тим боравити до 3. августа.

Први контролни турнир на којем ће овог лета учествовати репрезентација Србије је "Куп шест народа" у Љубљани. У велелепној дворани "Стожице" надметаће се селекције бивших југословенских република, а занимљиво је да ће први пут од распада заједничке државе све учествовати на шампионату Европе.

После турнира у Словенији (6-9. август), репрезентацију Србије очекује наступ на Ефес Пилсен купу у Измиру. Осим нашег тима и селекције домаћина, на турниру који ће бити одржан од 11. до 13. августа учествоваће и Немачка и Украјина.

Завршне провере за континенталну смотру најбољи српски кошаркаши имаће на веома квалитетном турниру у Лондону, на коме ће Ивковићева чета одмерити снаге са Хрватском, Кином, Аустралијом, Француском и Литванијом.

Србија ће у Лондону боравити од 15. до 22 августа. Следе последњи тренинзи у нашем главном граду и полазак у Литванију 28. августа.

Србија ће на Европском првенству играти у Б групи у Шијаулији са селекцијама Француске, Немачке, Летоније, Израела и Италије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару