Читај ми!

Рамос утишао Напуљ, нова "петарда" Бајерна против Арсенала

Фудбалери Реала и Бајерна први су четвртфиналисти Лиге Шампиона. Мадриђани су и у Напуљу били бољи од Наполија, захваљујући сјајном двоструком стрелцу Серхију Рамосу (1:3), док је тим из Минхена поново "уништио" Венгеров Арсенал – 1:5. Необично је и занимљиво то што су оба реванша завршена идентичним резултатом као први мечеви.

Фудбалери Реал Мадрида пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су у гостима после преокрета победили Наполи са 3:1, у реванш мечу осмине финала.

Бранилац титуле Реал је у првом мечу победио такође 3:1, тако да је славио са укупно 5:2. Наполи је повео, а Реал је преокренуо у другом полувремену, после две акције Тонија Кроса и Серхија Рамоса после корнера.

Наполи је одиграо одлично прво полувреме, које је завршио вођством 1:0. Водећи гол постигао је Дрис Мертенс у 24. минуту. Њега је сјајно проиграо Марек Хамшик, а нападач домаћих је у трку са леве стране шутирао у супротни угао и савладао Кејлора Наваса.

Само пет минута касније Реал је могао да изједначи, али је Кристијано Роналдо после соло продора погодио стативу. Мертенс је у 38. минуту могао да повећа предност, али је и он погодио стативу.

Реал је изједначио у 52. минуту. Тони Крос је извео корнер са леве стране, а Рамос је био највиши у скоку и тако завршио школску акцију за изједначење.

Само пет минута после тога, исти двојац је донео преокрет. Крос је извео корнер са десне стране, Рамос је био највиши у скоку, а лопту је успут закачио Мертенс, и тако је довео ван домашаја голмана Пепеа Рејну, и Реал је повео 2:1.

Наполи се није предавао, оба тима су имала још неколико полуприлика до краја, а Алваро Мората је у надокнади времена постигао гол за коначни резултат.

Фудбалери Бајерна из Минхена пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су у Лондону победили Арсенал са 5:1 у реванш мечу осмине финала.

То је Бајерну друга убедљива победа над "тобџијама", пошто су и код куће победили са 5:1, тако да су се у четвтрфинале пласирали укупним резултатом 10:2.

Арсенал је одлично одиграо прво полувреме, које је добио са 1:0. Водећи гол постигао је Тио Волкот, који је после соло акције прошао у десну страну шеснаестерца, а онда закуцао лопту под пречку, поред немоћног голмана Мануела Нојера.

Бајерн је имао своје шансе у првом полувремену, а најбољу је пропустио Роберт Левандовски, који је из изгледне позиције шутирао поред гола.

Арсенал је у 53. минуту изгубио све шансе, пошто је Лоран Кошелни у свом шеснаестерцу срушио Левандовског, због чега је добио црвени картон, а Бајерну је досуђен пенал. Левандовски је био сигуран извођач за 1:1.

Арсенал је после тога потпуно пао, што је Бајерн максимално искористио.

Арјен Робен је у 68. минуту отео лопту домаћој одбрани на ивици шеснаестерца, пришао голу и мирно савладао голмана Давида Оспину. После тога су се само ређали голови.

Дијего Коста је у 78. минуту повисио на 3:1, а онда је Алваро Мората у 80. и 85. минуту поставио коначних 5:1.

Овако су протекли мечеви: 

22.39 – Крај мечева у Напуљу и Лондону, победа Реала (1:3) и Бајерна (1:5). 

22.38 – ГОООЛ! Реал води са 3:1. Алваро Мората оверава победу своје екипе и пласман у четвртфинале. 

22.30 – ГОООЛ! Бајерн постиже и десети гол у двомечу. На 5:1 резултат је повисио својим другим голом Видал. 

22.24 – ГОООЛ! Нови гол Бајерна, на 4:1 повисио је Артуро Видал, одбрана Арсенала се распада, а фудбалери Бајерна то врло добро користе. 

22.22 – ГОООЛ! Бајерн води са 3:1, стрелац је Даглас Коста у 78. минуту, након одличног контранапада Бавараца. 

22.15 – ГОООЛ! До преокрета од 2:1 долази и Бајерн голом Робена у 69. минуту. 

22.00 – ГООООЛ! Преокрет Реала на 2:1 доноси још једном Серхио Рамос, поново одличан скок капитена након корнера. 

22.00 – ГОООЛ! Левандовски доводи Бајерн до изједначења са беле тачке у 55. минуту. Резултат је 1:1

21.57 – ГОООЛ! Рамос изједначује на 1:1 против Наполија голом главом, након корнера у 52. минуту. 

21.50 – Почело је друго полувреме на оба сусрета.

21.35 – Завршено је прво полувреме на оба меча, са минималном предношћу на паузу иду Арсенал и Наполи.

21.09 – ГОООЛ, Мертенс доводи Наполи у предност – 1:0, после уигране акције у 24. минуту. 

21.05 ГОООЛ, Арсенал води 1:0! Гол је у 20. минуту постигао Волкот, који је сјајним ударцем савладао немоћног Нојера, после иницијативе коју су "тобџије" имале од старта. 

20.45 - Почели су мечеви у Напуљу и Лондону.

20.30Стартна постава Арсенала: Оспина, Бељерин, Мустафи, Кошјелни, Монреал, Рамзи, Џака, Окслејд, Чемберлен, Санчез и Жиру.

Стартна постава Бајерна: Нојер, Рафиња, Хумелс, Мартинез, Тијаго, Алонсо, Видал, Робен, Рибери и Левандовски.  

20.15 Састави за меч у Лондону:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару